Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Ισχυρή κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα
Τσίπρας: Ισχυρή κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα

Τσίπρας: Ισχυρή κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα

«Η σημερινή μας στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας και νίκης. Όσοι αμφέβαλαν για το ποιος θα είναι ο νικητής, όσοι ταλαντεύονταν πριν από τη κάλπη, σήμερα δεν έχουν πια καμία αμφιβολία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το όπου πραγματοποιεί την κεντρική του προεκ ομιλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά έκανε κάλεσμα στον λαό να πει «όχι» στο παλιό, τονίζοντας ότι «Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης. Και παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία τη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο ενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο σύντομο διάστημα της διακυβέρνησής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Με την ίδια αποφασιστικότητα και ορμή που σταθήκαμε όρθιοι τους έξι σκληρούς μήνες της διαπραγμάτευσης, θα σταθούμε όρθιοι και τώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα για μια Ελλάδα περήφανη, για μια Ελλάδα κυρίαρχη ξανά, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το λαό. Διαψεύστηκαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στα capital controls και στην περίοδο της διαπραγμάτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με τη πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες. Διαψεύστηκαν. Σχεδίαζαν να μας εξοντώσουν ρίχνοντάς μας στη παγίδα του . Την αποφύγαμε. Τώρα ελπίζουν να μας εγκλωβίσουν ποντάροντας ότι δε θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. ια άλλη μια φορά θα διαψευστούν».

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την και τον άνεμο αλλαγής που πνέει «Θέλουμε την της λιτότητας και της κοινωνικής αναλγησίας; Ή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας;

Στήριξη από τους Podemos

«Η φιλία είναι κάτι που φαίνεται στις δύσκολες ώρες και σήμερα σας λέω ότι εμείς οι Ποδέμος είμαστε με τον Αλέξη», τόνισε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανεβαίνοντας στο βήμα για να προλογίσει τον Α. Τσίπρα. Παρομοίασε τον πρώην πρωθυπουργό με ένα λιοντάρι που υπερασπίστηκε τον ελληνικό λαό πολεμώντας ενάντια σε δυνατούς γύπες που ήθελαν να κατασπαράξουν την μας. Είπε ότι ποτέ η Ελλάδα δεν είχε έναν υπερασπιστή όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να σημειώσει πως όμως ένα λιοντάρι μόνο του δεν μπορεί να τα βάλει με όλους τους γύπες. «Σήμερα οι γύπες θέλουν να σκοτώσουν τον Αλέξη. Έλληνες μην επιτρέψετε σε αυτούς να σας μετατρέψουν σε κουνέλια, πρέπει να υπερασπιστείτε τη χώρα σας», είπε, για να τονίσει πως την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός λιονταριού και ενός κουνελιού». «Πρέπει», υπογράμμισε, «να επιλέξετε το λιοντάρι για να συνεχίσετε με τις μάχες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση