Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Οι μάχες της ελληνικής κυβέρνησης κατά της λιτότητας αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης
Τσίπρας: Οι μάχες της ελληνικής κυβέρνησης κατά της λιτότητας αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης

Τσίπρας: Οι μάχες της ελληνικής κυβέρνησης κατά της λιτότητας αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης

Για ευρωπαϊκές μάχες, που αφορούν όλους τους λαούς, έκανε λόγο ο Αλέξης , αναφερόμενος στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με θέμα «Η ως ευρωπαϊκό γεγονός», ο πρωθυπουργός μίλησε για το τότε, αλλά έκανε και αναφορές στο σήμερα.

Αν και όπως σημείωσε ότι οι ιστορικοί δεν αγαπούν ιδιαίτερα τις αναλογίες και τους παραλληλισμούς, ο κ. Τσίπρας, αφού μίλησε για την επανάσταση του και τις ευρωπαϊκές προεκτάσεις της, ανέφερε μία φράση του Αντώνη Λιάκου την οποία διάβασε πρόσφατα «Σήμερα είναι η ελληνική ώρα της Ευρώπης, αλλά και η ευρωπαϊκή ώρα της Ελλάδας».

Ισως αυτό, εξηγεί την έκταση που έχει πάρει το διεθνές ενδιαφέρον για την Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Το ζήτημα, είναι και ζήτημα της Ευρώπης. Οι διαμάχες, τα προβλήματα και οι λύσεις τους είναι ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά ταυτόχρονα. Ετσι μπορεί να εξηγεί το κύμα ς για την Ελλάδα και τον λαό που έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι μάχες που δίνει η για λογαριασμό του ελληνικού λαού, είναι και για λογαριασμό όλων των άλλων λαών. Οι μάχες για δημοκρατία, κοινωνικό κράτος, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάσχεση της καταστροφικής λιτότητας που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει πλήξει τον ελληνικό λαό είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκές μάχες. Αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης, από το νότο στο βορρά και από την ανατολή στη δύση».

Ευχόμενος η ιστορικότητα της ημέρας να βοηθήσει όλους να προσεγγίσουν τις σημερινές προκλήσεις με καθαρό μυαλό, κριτική σκέψη, αλλά και περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Οταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της ζωής και του μέλλοντος τους, όσο αδύναμοι κι αν είναι απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, αν έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την αυτοπεποίθηση που τους δίνει αυτό, μπορούν να τα καταφέρουν».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έκανε ιστορική αναδρομή, χαρακτηρίζοντας το ως την πιο ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορίας του νεότερου ελληνικού έθνους, ενώ μίλησε για τους συσχετισμούς με τη Γαλλική επανάσταση, αλλά και εκείνες που έγιναν σε της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: iefimerida

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση