Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται
Τσίπρας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Τσίπρας: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Αλέξης , μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αυτό ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς το και προς το εσωτερικό», ξεκαθαρίζοντας πως «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν την δημοκρατία και να διαρρηγνύουν την κοινωνική ενότητα είναι γελασμένοι».

Ο πρωθυπουργός στις του τόνισε την σημαντικότητα του «αγαθού της ασφάλειας», αναφέρθηκε στις αποδοχές των ανδρών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και σημείωσε ότι η θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βελτιώσει τόσο το έργο της Ελ.Ασ. όσο και τις συνθήκες που βιώνουν όσοι την υπηρετούν.

«Η σημερινή μου επίσκεψη έχει ουσιαστικό χαρακτήρα. Όραμα μου είναι να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις κ να πετύχουμε την συμφιλίωση πολίτη κ αστυνόμου», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τον ρόλο των αστυνομικών στην κοινωνία:

«Το αγαθό της ασφάλειας είναι σημαντικό και οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει πραγματικότητα για κάθε πολίτη. Το έργο σας είναι πολύ σημαντικό και η αντιμετώπιση του εγκλήματος αποτελεί θεμέλιο για την της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής. Δύσκολο έργο, αφού τα σώματα ασφάλειας αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της κοινωνίας στη σύγκρουση με το οργανωμένο ».

Αναφερόμενος στα πλάνα της νέας κυβέρνησης αναφορικά με τα Σώματα Ασφαλείας, είπε: «Σκοπός είναι να ξαναφέρουμε τον αστυνομικό εκεί που ο πολίτης τον χρειάζεται. Κανείς δεν εκτιμά μια αστυνομία ανίκανη να επιτελέσει το ρόλο της, οπότε το στοίχημα είναι η πιο άρτια ανταπόκριση διασφάλισης τάξης και σεβασμού του συντάγματος. Στόχος απολυτά εφικτός. Η θα διαθέσει κάθε δυνατή βοήθεια».

Μιλώντας για τις αποδοχές των αστυνομικών, ο κ. σημείωσε: «Οι αποδοχές πρέπει να διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια. Παρά την περίοδο κρίσης κ δυσκολιών. Όχι μόνο με εξεύρεση πόρων αλλά κ θεσμικές παρεμβάσεις. Βγαίνοντας σταδιακά από οι μισθολογικές αδικίες θα αντιμετωπιστούν».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν τα Σώματα Ασφαλείας, υπογραμμίζοντας: «Η εκπαίδευση θα πρέπει να να αντιστοιχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και να προάγει επαγγελματισμό. Να εγγυάται ασφάλεια ίδιου αστυνομικού.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα του Σάββα Ξηρού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ίδιος είπε πως ο Σάββας Ξηρός δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί, απλά η κράτησή του θα είναι κατ’ οίκον και θα φοράει βραχιολάκι. Μάλιστα, έκανε λόγο για υπερευαισθησία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της 17 Νοέμβρη, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «οι δολοφονίες αυτές έγιναν στο όνομα της αριστεράς».

Στην συζήτηση χώρεσε και το , με την κυβερνητική πηγή να σχολιάζει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν χωράει «λαϊκισμούς» και ότι οι αντιπαραθέσεις επί τούτου δεν έχουν κανένα νόημα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση