Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Έτος ορόσημο για την Ελλάδα το 2018
Τσίπρας: Έτος ορόσημο για την Ελλάδα το 2018

Τσίπρας: Έτος ορόσημο για την Ελλάδα το 2018

Ετος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει το 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό European Business Review (EBR), το οποίο, με αφορμή τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα. Στο άρθρο το οποίο βασίζεται στην ομιλία του στο ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για μια θετική δυναμική με την οποία η χώρα θα υποδεχτεί το νέο έτος επισημαίνοντας το έγκαιρο κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, η οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά συνοδεύτηκε από «την ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους, με τη σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 30% κατά μέσο όρο».

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις «αλλαγές στις αγορές προϊόντων, την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και τη δημιουργία ενός κλίματος φιλικού προς τις επενδύσεις». Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας το πρόβλημα της υψηλής φορολόγησης παραμένει αναγνωρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η παρούσα κατάσταση μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν μας επιτρέπει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας».

Αναλυτικά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται για πρώτη φορά τα τελευταία τρία συνεχόμενα τρίμηνα, κάτι που έχει να συμβεί από το 2006, ενώ οι ενδείξεις μας λένε πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εκείνο των προβλέψεων, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή αξιοπιστίας στις εκτιμήσεις που δεν έχει καμία σχέση με τις προβλέψεις των προηγούμενων ετών, ιδιαίτερα των πρώτων ετών της κρίσης, όταν μιλούσαν για οριακή ανάπτυξη όλη την ώρα, αλλά υπήρχε συνεχόμενη ύφεση, και μάλιστα μια βαθιά ύφεση.

«Η ανεργία από το υψηλότερο ποσοστό της στα τέλη του 2014 έχει μειωθεί τώρα περίπου κατά 7 μονάδες, με τη δημιουργία περίπου 300.000 νέων θέσεων εργασίας και είναι κοντά στο πρώτο ορόσημο του 20%. Στον δημοσιονομικό τομέα, έχουμε επιτύχει μια ιστορική, αξιόπιστη προσαρμογή για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης. Με αυτή τη θετική δυναμική, θα καλωσορίσουμε το Νέο Έτος και άρα, το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, με τη χώρα να αφήνει πίσω της τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, και μαζί τους, θα έλεγα, μια ολόκληρη εποχή, μια ολόκληρη ιστορική εποχή, και να εισέρχεται στην επόμενη μέρα με ισχυρά ποσοστά ανάπτυξης, ανανεωμένη και, το πιο σημαντικό, με εμπιστοσύνη στις δικές της δυνάμεις.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Σκόπελο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕΜΣ - https://t.co/cGkSgr1vmN -

  • Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο - https://t.co/2T2CdbJM2n -

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου στο “Παντελής Μαγουλάς” - https://t.co/5ps9z63p7p -

"Αλιεύοντας" την είδηση