Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσίπρας: Ενεργοποιείται τον Δεκέμβριο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με κεφάλαιο 10 εκατ.
Τσίπρας: Ενεργοποιείται τον Δεκέμβριο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με κεφάλαιο 10 εκατ.

Τσίπρας: Ενεργοποιείται τον Δεκέμβριο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με κεφάλαιο 10 εκατ.

Τα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομία χαιρέτησε ο πρωθ Αλέξης , ο οποίος κατά την ομιλία του, είπε πως «εμείς δεν εγκαινιάζουμε για να κόβουμε κορδέλες» και εξέφρασε τη χαρά του γιατί, όπως τόνισε, «βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους ικανούς και δημιουργικούς, σε ανθρώπους με φαντασία και πείσμα, σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αλλά βρήκαν το δρόμο να δημιουργήσουν επιχειρηματικά εγχειρήματα και οικονομικά βιώσιμα και κοινωνικά ωφέλημα».
Ο πρωθ τόνισε πως η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελείται από «εγχειρήματα που ξεκίνησαν από μια ιδέα έξυπνη, μια ιδέα δημιουργική» που τώρα οι δημιουργοί του, όπως υπογράμμισε ο Αλέξης , βλέπουν μέρα με τη μέρα να μεγαλώνουν και να διευρύνουν τη δραστηριότητα τους.
«Ίσως δεν είναι τυχαία η ημερομηνία που διεξάγεται αυτή η αυτή η Έκθεση, καθώς ο οέμβρης έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ο μήνας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, σημαδιακό αλλά ταυτόχρονα συμπληρώνεται κι ένας από την ψήφιση του νόμου που αυτή η εισήγαγε και που έγινε αποδεκτός με μεγάλη πλειοψηφία, όχι μόνο από το Κοινοβούλιο, αλλά και από την πλειονότητα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν στο χώρο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Ειδικά για την Έκθεση, ο Αλέξης Τσιπρας υπογράμμισε πως φέρνει στο ίδιο για τρεις μέρες, ανθρώπους πάνω από 150 Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλο το φάσμα της οικονομίας. «α μάθουμε όλοι τι ακριβώς είναι η Κοινωνικά Αλληλέγγυα Οικονομία, τι ευκαιρίες και δυνατότητες διαμορφώνονται στο πλαίσιο της, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις, να δώσουμε χώρο μεταξύ των φορέων να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις να εκπαιδευτούν μαζί και γιατί όχι να συνεργαστούν οικονομικά» προέτρεψε.
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση