Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Δεν συνεργαζόμαστε με συμπαραστάτες των δανειστών
Τσίπρας: Δεν συνεργαζόμαστε με συμπαραστάτες των δανειστών

Τσίπρας: Δεν συνεργαζόμαστε με συμπαραστάτες των δανειστών

Ισχυρή εντολή για ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ζήτησε από την Καλαμάτα στην ομιλία του το Σάββατο ο .

Εξαπολύοντας στις παλιότερες κυβερνήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησε την ψήφο «για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας», είπε ενώ στην συνέχεια απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο συνεργασίας: «Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές της συμμαχίας του ναι σε όλα, δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους.

Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων, που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα. Απέδωσε το ηχηρό όχι του ελληνικού λαού στο , που ήταν γιορτή δημοκρατίας και στιγμή ανάτασης για τον λαό μας».
Απολογισμός της διας

Στον απολογισμό του για τους επτά μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – , ο κ. είπε: «Θέσαμε ξανά το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εξασφαλίσαμε το δημόσιο χαρακτήρα της μικρής ΔΕΗ και του ΗΕ, διασφαλίσαμε την μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τη λύση του προτος των κόκκινων δανείων που αποτελούν την κύρια αιτία για την έλλειψη ρευστότητας στην .

Ένα πρόβλημα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τους δανειστές έκρυβαν για χρόνια κάτω από το χαλί. Και τώρα ο κος Μεϊμαράκης που μας ζητούσε να υπογράψουμε ότι μας δώσουνε, γιατί έτσι συνήθισε στα χρόνια διακυβέρνησης του κόμματος του, έχει το πολιτικό θράσος να μας λέει ότι χρεώσαμε 90 δις τον ελληνικό λαό».

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση