Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τον λαό, θέλουμε να μας κρίνει ο λαός»
Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τον λαό, θέλουμε να μας κρίνει ο λαός»

Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τον λαό, θέλουμε να μας κρίνει ο λαός»

Την βεβαιότητα ότι ο ς λαός με την ψήφο του θα βάλει τέλος στα σενάρια της αριστερής παρένθεσης, που όπως είπε καλλιεργούνται εντός και εκτός χώρας, εξέφρασε από την Κίσσαμο Χανίων ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του το μεσημέρι στο Τσατσαρωνάκειο κέντρο Κισσάμου, έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη αλλά και κατά των 30 βουλευτών που αποχώρησαν από το , ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην παρουσίαση ενός πλαισίου για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου.

«Εμείς, δεν φοβόμαστε το λαό, θέλουμε να μας κρίνει ο λαός», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι, «πηγαίνουμε στην κάλπη με αυτοπεποίθηση ότι ο λαός έχει και γνώση και αισθητήριο να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια δεν θα σταματήσει εδώ γιατί κάποιοι σχεδίασαν την παρένθεση για να φέρουν το παλιό στην εξουσία».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρχει στη χώρα ένας δημιουργικός σχεδιασμός. «Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση των αυτονόητων, τα αυτονόητα πράξη», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε στο δίλημμα των εκλογών, βάζοντας το ερώτημα γιατί πάμε ξανά στις κάλπες και ποιο είναι το διακυβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης: «Θέλω να πώ ειλικρινά από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα και εγώ και οι συνερ μου σε μια απολύτως ετεροβαρή σχέση δυνάμεων, που βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε αυτή τη σύγκρουση που κάναμε με την ομάδα διαπραγμάτευσης. Υπήρχε ένα . Αφού έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ορμή τον πόθο την αγωνία του λαού για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας, άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση. Κάνανε το πάν να την πετύχουν μέσα στους δύο πρώτους μήνες, θέλοντας να οδηγήσουν σε χρηματοπιστωτική ασφυξία τη χώρα. Κλείσανε τις κάνουλες χρηματοδότησης της χώρας. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε από τις 20 Φεβρουαρίου να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο», είπε ο κ Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, «καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι διαπραγματευόμενοι σκληρά για τα δίκαια του λαού μας».

Ο τέως συνέχισε κατευθύνοντας τα πυρά του στους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ότι δεν κατάφεραν με την έλλειψη ρευστότητας, με την χρηματοπιστωτική ασφυξία, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας έκλεισαν τις , ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας είχαν στήσει την παγίδα για να μας εξώσουν από την ευρωζώνη και να μας οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών, προσπαθούν να το καταφέρουν τώρα αυτή την φορά και με τη των εσωτερικών μας αδυναμιών. Τα κάστρα λένε πέφτουν από μέσα. Και πράγματι το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι, επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή της χώρας».

Έθεσε το δίλημμα, αν θα πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει πίσω σε αυτούς, όπως είπε, που επί 40 χρόνια δημιούργησαν ελλείμματα και χρέη και τα φόρτωσαν στις πλάτες του λαού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση