Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τις καινούργιες θάλασσες»
Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τις καινούργιες θάλασσες»

Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τις καινούργιες θάλασσες»

Τριήμερο κρίσιμων διεργασιών αρχίζει σήμερα και θα κορυφωθεί με τη Σύνοδο των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης, το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο , κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμενόταν αργά χθες να αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη για να επιστρέψει στην , πρόκειται σήμερα να έχει κύκλο συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση υπουργούς, προκειμένου να καθορισθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η .

Παράλληλα, δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να πραγματοποιηθεί κύκλος επαφών με στελέχη της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε η της Δευτέρας και το Eurogroup, που θα προηγηθεί κατά μερικές ώρες, να αποφέρουν αποτέλεσμα.

Αλλωστε, από όλες τις πλευρές έχει καταστεί σαφές ότι είναι κρίσιμο να διαφανεί τουλάχιστον προοπτική συμφωνίας, αν όχι αυτή να επιτευχθεί. Η απόφαση, το βράδυ της Πέμπτης, για σύγκληση έκτακτης Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης προκάλεσε αναστάτωση στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν να επέστρεφαν νωρίτερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να ακυρωθούν οι υπόλοιπες συναντήσεις που είχαν ήδη προγραμματισθεί και αποφασίσθηκε η αναχώρηση να γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους.

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του νωρίς χθες, να χαρακτηρίσει «θετική εξέλιξη στον δρόμο για » τη σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής και να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της Ε.Ε., αλλά και της δημοκρατίας, που θα επιτρέψει στην να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ». Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό υποδήλωσε ότι η επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει μετατόπιση και από την άλλη πλευρά, προκειμένου να επέλθει .

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Ούτε αγκαλιές, ούτε Ψυχρός Πόλεμος #ΣυνάντησηΜπάιντενΠούτιν - https://t.co/n1gFnf0O7N -

  • Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» το εργασιακό νομοσχέδιο #εργασιακόνομοσχέδιο - https://t.co/sCRRY2fWFM -

  • #Ψυχοσάββατο & εορτή  Πεντηκοστής στον ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου #Ψυχοσάββατο - https://t.co/tPkhLnxOHW -

"Αλιεύοντας" την είδηση