Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τις καινούργιες θάλασσες»
Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τις καινούργιες θάλασσες»

Τσίπρας: «Δεν φοβόμαστε τις καινούργιες θάλασσες»

Τριήμερο κρίσιμων διεργασιών αρχίζει σήμερα και θα κορυφωθεί με τη Σύνοδο των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης, το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης , ο οποίος αναμενόταν αργά χθες να αναχωρήσει από την Αγία Πετρούπολη για να επιστρέψει στην Αθήνα, πρόκειται σήμερα να έχει κύκλο συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση υπουργούς, προκειμένου να καθορισθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Αθήνα.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να πραγματοποιηθεί κύκλος επαφών με στελέχη της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε η Σύνοδος της Δευτέρας και το , που θα προηγηθεί κατά μερικές ώρες, να αποφέρουν αποτέλεσμα.

Αλλωστε, από όλες τις πλευρές έχει καταστεί σαφές ότι είναι κρίσιμο να διαφανεί τουλάχιστον προοπτική συμφωνίας, αν όχι αυτή να επιτευχθεί. Η απόφαση, το βράδυ της Πέμπτης, για σύγκληση έκτακτης Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης προκάλεσε αναστάτωση στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν να επέστρεφαν νωρίτερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, . Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να ακυρωθούν οι υπόλοιπες συναντήσεις που είχαν ήδη προγραμματισθεί και αποφασίσθηκε η αναχώρηση να γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους.

Ο κ. έσπευσε, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το του νωρίς χθες, να χαρακτηρίσει «θετική εξέλιξη στον δρόμο για συμφωνία» τη σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής και να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της , αλλά και της δημοκρατίας, που θα επιτρέψει στην να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ». Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό υποδήλωσε ότι η Αθήνα επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει μετατόπιση και από την άλλη πλευρά, προκειμένου να επέλθει συμφωνία.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση