Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: Δεν έχουν ιδέα όσοι θέλουν να γκρεμιστεί ο φράχτης
Τσίπρας: Δεν έχουν ιδέα όσοι θέλουν να γκρεμιστεί ο φράχτης

Τσίπρας: Δεν έχουν ιδέα όσοι θέλουν να γκρεμιστεί ο φράχτης

Η μονομερής κατάργηση του φράχτη του Εβρου είναι καλή ιδέα μόνο γι’ αυτούς που δεν ξέρουν την κατάσταση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από την Λέσβο, την οποία επισκέφτηκε την Πέμπτη μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. « Άρα το δίλλημα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες. Συνεπώς, η σωστή διαχείριση του προβλήματος είναι η σωστή προετοιμασία των υποδομών στην ελληνική πλευρά και η συνεργασία με την Τουρκία ώστε να σταματήσουνε οι ροές…»

Οι κκ. Τσίπρας και Σουλτς είχαν από πρώτο χέρι της πίεσης που δέχονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα η Λέσβος, στην οποία βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες, καθώς η απεργία της ΠΝΟ έκοψε τις αναχωρήσεις.

Φτάνοντας στην Μυτιλήνη, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ασφυκτική την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η απεργία των ναυτεργατών. «10.000 πρόσφυγες που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, έχουν περάσει, δηλαδή, από τις πρώτες υπηρεσίες υποδοχής και έχουν ταυτοποιηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι με το εισιτήριο στο χέρι για να περάσουν στην ενδοχώρα, δεν μπορούν να φύγουν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι με τον κ. Σούλτς είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δύσκολες, καθημερινές προσπάθειες όλων εκείνων «που εργάζονται ακούραστα, ακατάπαυστα, προκειμένου να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους, να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο».

«Νομίζω ότι δίνουμε μία μάχη που υπερβαίνει τις δυνατότητες μας και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό  από όλους…» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε εναντίον των διακινητών και υπογράμμισε για άλλη μία φορά την ανάγκη άμεσης συμφωνίας με την Τουρκία «για να αποτραπούν οι ροές, μέσα από το χτύπημα των διακινητών».

«Οι άνθρωποι αυτοί εγκληματούν. Προκειμένου να κερδίσουν κάποια «μαύρα» χρήματα, οδηγούν ανθρώπους στον θάνατο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για να φτιάξει τις καλύτερες δυνατές δομές υποδοχής των προσφύγων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση