Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο
Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο

Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του .

«Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα», τόνισε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει «τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής ς και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.»

Ακόμη, τόνισε πως σκόπος είναι  να επανέλθει η σταθερότητα στην οικονομία, να βγεί η Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια και να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ς.

«Η θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε επίσης ο πρωθ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του .

Ειδικότερα, ο ανέφερε:

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

-Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.
-Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις , το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
-Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.
-Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.»
-Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους , στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
-Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση