Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup το δημοψήφισμα
Τσίπρας: Ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup το δημοψήφισμα

Τσίπρας: Ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup το δημοψήφισμα

Τηλεφωνική επικοινωνί με την Γερμνίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρωθυπουργός . Στη διάρκεια της μεταξύ τους επικοινωνίας ο ενημέρωσε τους δύο ηγέτες ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup, καθώς η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα. Πρόσθεσε μάλιστα πως ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και  την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει.

Την ίδια ώρα πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερούν είπαν ότι «ο κ. και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!».

Επισημαίνουν παράλληλα πως «όλη η διεθνής κοινή γνωρίζει ότι η ελληνική κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση. Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική . Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν. Ο ελληνικός λαός την επόμενη αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του Eurogroup, αφού η συνέχεια πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία της ελληνικής πλευράς ότι «η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να υπάρξει μια συμφωνία της ύστατης στιγμής ως την Τρίτη».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση