Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσαβούσογλου: Δεν παραχωρήσαμε καμία βραχονησίδα στην Ελλάδα επί Ερντογάν
Τσαβούσογλου: Δεν παραχωρήσαμε καμία βραχονησίδα στην Ελλάδα επί Ερντογάν

Τσαβούσογλου: Δεν παραχωρήσαμε καμία βραχονησίδα στην Ελλάδα επί Ερντογάν

Στις κατηγορίες της τουρκικής αντιπολίτευσης περί παραχωρήσεων υπέρ της ς στο Αιγαίο επιχειρεί να απαντήσει ο Τούρκος Μεβλούτ Τσαβούσογλου με συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οπως σημειώνει, επί κυβέρνησης Ερντογάν «δε παραχωρήσαμε καμία βραχονησίδα του Αιγαίου στην ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απείλησε με εισβολή στα του Αιγαίου.

«Τα του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού», είπε χθες ο Κιλιτσντάρογλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Ψέριμο ενώ απευθυνόμενος στον Ερντογάν είπε: «Τα χάρισες εσύ αυτά τα νησιά».

Βολές εναντίον των ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο Toύρκος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης πως οι της ς με την Ουάσιγκτον έχουν πληγεί από την απόφαση των ΗΠΑ, να μην επιτρέψουν την έκδοση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ κιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, καθώς και από την αμερικανική ενίσχυση με όπλα των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG στη , τις οποίες θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Μιλώντας στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο, ο Τσαβούσογλου προσέθεσε επίσης ότι οι των νατοϊκών συμμάχων ενδέχεται να πληγούν περαιτέρω σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διορθώσουν τα λάθη τους.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση