Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσακαλώτος: Συμφωνία με θεσμούς για το μέρισμα – τουλάχιστον 1,1 δισ. το ύψος του
Τσακαλώτος: Συμφωνία με θεσμούς για το μέρισμα – τουλάχιστον 1,1 δισ. το ύψος του

Τσακαλώτος: Συμφωνία με θεσμούς για το μέρισμα – τουλάχιστον 1,1 δισ. το ύψος του

Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί εφέτος από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, προανάγγειλε ο Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, περιγράφοντας παράλληλα τους τομείς στους οποίους θα διανεμηθούν τα ποσά. Σύμφωνα με τον υπουργό, το μεγαλύτερο μέρος θα δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς, σε πολίτες που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, αλλά και σε «κομμάτι των μεσαίων τάξεων», αφήνοντας ανοικτό να διανεμηθεί σε νέους και σε ανέργους. Δήλωσε ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να καλύψουν όλες τις κατηγορίες, προσθέτοντας πως ένα άλλο μέρος «θα δοθεί σε οργανισμούς που χρωστάμε», εννοώντας προφανώς την των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.
«Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς για το μέγεθος του μερίσματος και για την κατανομή» είπε, προσθέτοντας ότι απομένει η παραμετρο, «για το πόσα θα λάβει μια οικογένεια με ή χωρίς παιδιά».
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της -1, ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε παράλληλα τουλάχιστον τέσσερις εξόδους στις αγορές έως τη λήξη του προγράμματος, καθώς και μίνι εξόδους έως την ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης με στόχο να καταστούν πιο ελκυστικά τα και να αντληθεί . «Το θέμα είναι να έχουμε πρόσβαση στις αγορές όταν θα βγούμε από το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την γ' αξιολόγηση, ο Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει βούληση, αυτή να ολοκληρωθεί έως τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να μην αποτελεί πρόβλημα και να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το χρέος, την έξοδο από το πρόγραμμα και τη συμμετοχή ή μη του . Δήλωσε ότι υπάρχει κλίμα επίλυσης των προβλημάτων από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στις συζητήσεις, καθώς, παρά τις όποιες διαφωνίες, έχει γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα έχει χρονοδιάγραμμα για να βγει από το πρόγραμμα. Ερωτηθείς για το εάν θα αλλάξει η στάση της γερμανικής πλευράς στην περίπτωση που ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι από το κόμμα των Φιλελευθέρων, απάντησε πως αυτός μάλλον θα ασχοληθεί περισσότερο με το εσωτερικό της ς και ότι «η γενική κατεύθυνση της Μέρκελ να εμπλακεί σοβαρά με την “ατζέντα Μακρόν” δεν θα αλλάξει».
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση