Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσακαλώτος: Λύση για τα «κόκκινα» δάνεια μέχρι τέλος του έτους
Τσακαλώτος: Λύση για τα «κόκκινα» δάνεια μέχρι τέλος του έτους

Τσακαλώτος: Λύση για τα «κόκκινα» δάνεια μέχρι τέλος του έτους

Μέχρι τέλος του έτους θ έχουν ολοκληρωθεί πράλληλα η και η διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιο.

Ο κ. Τσακαλώτος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ένα οδικό χάρτη που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την με την διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων. «Επί της ουσίας έχουμε δύο παράλληλες δραστηριότητες, και μέχρι τέλος τους έτους θα λυθούν ταυτόχρονα και τα δύο αυτά τα προτα. Αυτή είναι η διαφορά μας, ότι δεν λέμε παραμύθια» σημείωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πιο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα των ελληνικών τραπεζών, τα οποία όπως είπε «είναι πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζαμε και απομακρύνουν τον κίνδυνο κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων».

Ένας επιπλέον πολύ καλός λόγος για την αισιοδοξία του, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, είναι ότι δήλωσε συμμετοχή το ΕBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και αυτό είναι ένα σήμα στην αγορά.

«Δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν μακροπρόθεσμη στόχευση για συμμετοχή τους στην ελληνική οικονομία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ενώ απομακρύνει τον κίνδυνο κουρέματος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε ακόμα λόγο για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον πατριωτισμό για να κρύψουν τα δικά τους λάθη και την απουσία σοβαρών επιχειρημάτων. «Για όλα φταίει ο Γιάννης Βαρουφάκης σε αυτή τη Βουλή» είπε σκωπτικά και συμπλήρωσε: «Το τελευταίο καταφύγιο του κάθε μπαγαμπόντη είναι ο πατριωτισμός είχε πει ένας Βρετανός λόγιος. Τώρα το τελευταίο καταφύγιο είναι ο αντιβαρουφακισμός. Ο Βαρουφάκης φταίει για όλα, για τα capital controls, για την ανακεφαλαιοποίηση, για την κατάσταση της οικονομίας» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και επιτέθηκε στην αολίτευση, κυρίως σε ΝΔ και , λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κανένας δεν πείθεται ότι πήγαινε τόσο καλά η οικονομία μέχρι τον Ιανουάριο και ο ΣΥΡΙΖΑ την καρεψε. Κανένας δεν πείθεται ότι τα capital controls δεν ήταν μετά από πιέσεις από το εξωτερικό. Κανένας δεν πείθεται ότι δεν είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις τράπεζες πριν το 2008».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση