Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσακαλώτος: Υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην στρατηγική της Ελλάδας
Τσακαλώτος: Υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην στρατηγική της Ελλάδας

Τσακαλώτος: Υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στην στρατηγική της Ελλάδας

Μία ώρα διήρκησε περίπου η συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον άλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του.

Οι δύο υπουργοί παραχώρησαν στη συνέχεια και σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν η θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες μέρες όπως ελπίζει η ελληνική , ή πιθανώς σε μήνες όπως άφησε να εννοηθεί ο ερούν Ντάισεμπλουμ, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε:

«Ανάμεσα στις ημέρες και στους μήνες είναι και οι εβδομάδες».

Ανέφερε ότι έχει πλέον γεννηθεί εμπιστοσύνη γύρω από την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η , για αυτό και πιστεύει ότι ανάμεσα στις ημέρες και τους μήνες θα καταρτισθεί μια «υπεύθυνη ατζέντα».

Σχετικά με το ΔΝΤ ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι γνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ισορροπιών ανάμεσα σε υποχρεώσεις και βιωσιμότητα, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός «ενάρετου οικονομικού κύκλου».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με τις για το χρέος υπογράμμισε πως «όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν, μέσα σε καλές συνθήκες οι για το χρέος, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας».

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λύσεις (για τη διευθέτηση του χρέους) πρόσθεσε ο υπουργός, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις κόκκινες γραμμές που έχουν ξει και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφορικά με το ΔΝΤ, ο κ. Σαπέν δήλωσε «το ΔΝΤ είναι εδώ και δεν μπορούμε να το διώξουμε», αναγνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τελική κατάληξη για τη συμμετοχή του.

Υπογράμμισε τέλος ότι μια γρήγορη διευθέτηση του χρέους θα είναι ευεργετική για την γιατί θα μπορέσει να αυτονομηθεί στη διαχείρισή της και να αναπτυχθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση