Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τσακαλώτος: «Επικοινωνιακό λάθος» η ανακοίνωση του επιδόματος
Τσακαλώτος: «Επικοινωνιακό λάθος» η ανακοίνωση του επιδόματος

Τσακαλώτος: «Επικοινωνιακό λάθος» η ανακοίνωση του επιδόματος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε ενώπιον Γερμανών βουλευτών ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος η ανακοίνωση του επιδόματος προς τους συνταξιούχους, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel οnline, ο Ελληνας υπουργός προέβη στην παραπάνω παραδοχή το πρωί  και την επίμαχη αναφορά του επιβεβαίωσαν πολλοί παριστάμενοι. Με βάση τις μαρτυρίες αυτές, ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε μεν ότι η μπορεί να αποφασίζει για θέματα συντάξεων και ς μόνη της, αλλά αναγνώρισε ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί οι δανειστές μας.

 Ο υπουργός απέδωσε το επικοινωνιακό λάθος στην πίεση χρόνου. Επρεπε οι πρόσθετες δαπάνες να αποφασιστούν ταχύτατα για να συνυπολογιστούν στον προϋπολογισμό του 2016. Παρόμοιες αιτιάσεις διατύπωσε ο υπουργός και σε άλλη εμφάνισή του την Πέμπτη. Ο ίδιος είναι οικονομολόγος και όχι λογιστής, διακήρυξε ο κ. Τσακαλώτος. «Ανακαλύπτω όμως πως η τήρηση βιβλίων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Tι απαντά το

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν:

«Κανένα “επικοινωνιακό λάθος” δεν παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην πρωινή συνάντησή του με Γερμανούς , στο Βερολίνο. Ερωτηθείς ο υπουργός εάν η κυβέρνηση ενημέρωσε τους δανειστές, επεσήμανε πως, πάντα, η είναι καλή ωστόσο, κάποιες ενέργειες, πρέπει να γίνονται πολύ γρήγορα -συγκεκριμένα εντός του 2016- καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει σε κίνδυνο το / . Έτσι:

  • Η απόφαση να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοί τους, καθώς και διότι από την 1ηΙανουαρίου θα αυξάνονταν αυτόματα ο ΦΠΑ.
  • Η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων ήταν απαραίτητη.

Τα χρήματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους έπρεπε να δοθούν άμεσα, εντός του 2016, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του . Τα χρήματα, δηλαδή, θα εκταμιευθούν από τον προϋπολογισμό του 2016, όπου έχουμε υπεραπόδοση εσόδων και δεν επηρεάζεται το πρωτογενές πλεόνασμα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση λειτουργεί και δρα στο πνεύμα της ς, αλλά θα πρέπει να έχει και την δια ευχέρεια να κυβερνήσει! Ιδιαίτερα σε κάποια θέματα που δεν επηρεάζουν στο παραμικρό τη συμφωνία».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση