Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τσακαλώτος: «Δεν μου τράβηξαν τα αυτιά» στο Eurogroup
Τσακαλώτος: «Δεν μου τράβηξαν τα αυτιά» στο Eurogroup

Τσακαλώτος: «Δεν μου τράβηξαν τα αυτιά» στο Eurogroup

Ο εξέφρασε την ικανοποίηση του μετά την λήξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών την Παρασκευή.

«Δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της εταιρείας εξόρυξης Eldorado και ότι «δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα».  Στόχος είναι να λήξει το πρόγραμμα το 2018, χωρίς άλλο πρόγραμμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας ότι «όλοι πρέπει να δουλέψουμε για τον στόχο αυτό». Δήλωσε ακόμη πως πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις: μια για το χρέος, μια για το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» και μια για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποίηση η μετά το 2018.

Απέρριψε δε το επιχείρημα ότι θα χρειαστούν περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, εξηγώντας ότι η υπεραπόδοση ορισμένων μέτρων καλύπτει την υπόαπόδοση κάποιον άλλων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν τα τραπεζικά με ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση των  διαδικασιών  για την μείωση των κόκκινων δανείων «ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να δανείζουν πιο γρήγορα», όπως επισήμανε. Οσον αφορά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία του κ. Γεωργίου». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η καταδίκη αφορούσε τεχνικότητες της διοίκησης που άσκησε στην ΕΛΣΤΑΤ και όχι τα ίδια τα στατιστικά,  για τα οποία, όπως τόνισε, δεν υπάρχει και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση