Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τροπολογία στη Βουλή: Η κυβέρνηση «σβήνει» με μονιμοποιήσεις τη φωτιά που άναψαν οι πυροσβέστες
Τροπολογία στη Βουλή: Η κυβέρνηση «σβήνει» με μονιμοποιήσεις τη φωτιά που άναψαν οι πυροσβέστες

Τροπολογία στη Βουλή: Η κυβέρνηση «σβήνει» με μονιμοποιήσεις τη φωτιά που άναψαν οι πυροσβέστες

Τακτοποιείται το ζήτημα που ανέκυψε με τη μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική αυτή ρύθμιση, η οποία αποφασίστηκε κάτω από τις γνωστές και έντονες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών, η σχετική δαπάνη βάσει και της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέρχεται στο ποσό των 10,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα προβλέπεται τριετής παράταση των συμβάσεων τους με την δέσμευση ότι με τη λήξη της αυτομάτως μονιμοποιούνται.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει πως με την προτεινόμενη μεταβατική διάταξη, σε συνέχεια των ρυθμίσεων του αρ.15 του νόμου 3938/2011, προβλεπεται η τριετής κατά ανώτατο χρονικό όριο παράταση της θητείας και η αυτοδίκαιη, χωρίς νέα κρίση, ένταξη στη συνέχεια αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Προβλέπεται μάλιστα και η δυνατότητα η παραπάνω ενέργεια να πραγματοποιηθεί και οποτεδήποτε νωρίτερα με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση λύση για έναρξη προπονήσεων ζητά ο Ολυμπιακός Βόλου - https://t.co/ajRWTZE56n -

  • Δωρεάν rapid-test με τη διαδικασία drive-through στο Βόλο - https://t.co/whAB0vAoFC -

  • Αντιπλημμυρικά Περιφέρειας Θεσσαλίας: Ολοκληρώθηκαν έργα 530 εκατ. ευρώ και ξεκινούν νέα έργα 141,5 εκατ. ευρώ… - https://t.co/0M2Y8vBqgZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση