Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τρίτη δύναμη στη Βουλή η «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη με 25 βουλευτές
Τρίτη δύναμη στη Βουλή η «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη με 25 βουλευτές

Τρίτη δύναμη στη Βουλή η «Λαϊκή Ενότητα» του Λαφαζάνη με 25 βουλευτές

Ως «ποτύπωση της επιλογής που είχν κάνει να ανατρέψουν την του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζουν του Μαξίμου την επιλογή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ακόμη 24 βουλευτών να συγκροτήσουν ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα και νέο κόμμα, επισημοποιώντας έτσι το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την .

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης όρισε γραμματέα της “Λαϊκής Ενότητας” τον Στάθη Λεουτσάκο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Στρατούλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

Η της μαζικής ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής, με την κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου να βρίσκεται, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, στη θέση της Προεδρεύουσας. Το γεγονός ότι η κ. Χαραλαμπίδου συνυπογράφει την κίνηση, αυτομάτως της στέρησε το δικαίωμα-δυνατότητα να προεδρεύσει, αφού η ιδιότητα της Γ' Αροέδρου αποδίδεται βάσει του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 6, παρ. 2) σε βουλευτή της πρώτης σε δύναμη κοινοβουλευτικής ομάδας. Από τη στιγμή που η κ. Χαραλαμπίδου ανεξαρτητοποιήθηκε, σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν θα μπορούσε να προεδρεύσει της σημερινής συνεδρίασης. Είναι γι' αυτό τον θεσμικού περιεχομένου λόγο που εκτιμάται ότι δεν συνυπέγραψε την ίδια πρωτοβουλία και η της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρωτοβουλία Λαφαζάνη, πάντως, έρχεται πέραν όλων των άλλων να προσδώσει στις γενικότερες πολιτικές-προεκλογικές εξελίξεις μια νέα αξιοπρόσεκτη παράμετρο: Με 25 βουλευτές, η νέα ΚΟ αναδεικνύεται σε τρίτη, ως προς την ισχύ της, δύναμη στην παρούσα Βουλή – η οποία, υπεθνυμίζεται ότι τυπικά και ουσιαστικά δεν έχει διαλυθεί. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με ερμηνείες πολιτικών και συνταγματολόγων, σημαίνει ότι κατά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα είναι πλέον ο κ. Λαφαζάνης και όχι ο αρχηγός της Χρυσής ς που θα πρέπει να κληθεί να λάβει, ως εντολοδόχος πρωθ, την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν οι προσπάθειες του κ. Ευ. Μεϊμαράκη αυτό το τριήμερο δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση