Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τρίτη αξιολόγηση και διεύρυνση Ευρωζώνης στο επίκεντρο του Eurogroup
Τρίτη αξιολόγηση και διεύρυνση Ευρωζώνης στο επίκεντρο του Eurogroup

Τρίτη αξιολόγηση και διεύρυνση Ευρωζώνης στο επίκεντρο του Eurogroup

Tο χρονοδιάγραμμα του επόμενου διαστήματος συζητάει το σημερινό Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

«Είναι σημαντική και αποφασιστική η 3η αξιολόγηση, θα συζητήσουμε την στρατηγική που είναι διαφορετική από αυτές που έχουν προηγηθεί διότι πρόκειται για δουλειά σε μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί»,  είπε ο αρμόδιος επίτροπος Π. Μοσκοβισί. Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα «πρέπει να γίνει μία χώρα ελκυστική (για επενδύσεις)» και όπως είπε χαρακτηριστικά ‘’κανονική’’  μέσα στην Ευρωζώνη».

Το βασικό θέμα όμως που φαίνεται να απασχολεί τους υπουργούς οικονομικών είναι κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της Ευρωζώνης όπως παρουσίασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ την περασμένη Τετάρτη. Ο κ. Ντάισελμπλουμ έριξε πάγο στα παραπάνω σχέδια, τονίζοντας ότι ο τρόπος διεύρυνσης θα πρέπει να είναι σταδιακός και ότι μόνο «αν βελτιώσουμε την θα θέλουν και άλλα μέλη να γίνουν μέλη της». Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει πρόεδρος του Eurogroup ως το τέλος της θητείας του.

Από την μεριά του ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Μ. Λε Μερ εξέφρασε μία ξεκάθαρη θέση υπέρ της εμβάθυνσης της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι τώρα είναι μία μοναδική στιγμή για κάτι τέτοιο, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου μετά τις Γερμανικές οι δύο πιο σημαντικές χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν νέες κυβερνήσεις και θα πιέσουν για την εμβάθυνση την στιγμή που η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται.

«Όταν βρισκόμασταν σε ήταν δύσκολο να αλλάξεις και να ενισχύσεις το ευρώ, τώρα που βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση μπορούμε να προχωρήσουμε» είπε και πρόσθεσε ότι όλες οι προτάσεις είναι πλέον στο τραπέζι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση