Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας από τον χιονιά
Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας από τον χιονιά

Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας από τον χιονιά

Τρεις νεκροί κι ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του κύματος ς που έπληξε από τη νύχτα της Παρασκευής τη χώρα.

Μία ηλικιωμένη εξέπνευσε λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι που άναψε για να ζεσταθεί, ενώ ένας ηλικιωμένος από την Ναυπακτία εντοπίστηκε νεκρός μετά από ώρες αγνοούμενος.

Ένας ακόμα άνδρας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για οδηγό εκχιονιστικού ο οποίος εργαζόταν στο Καρπενήσι όταν ένιωσε πόνο στην πλάτη και ενημέρωσε τον προϊστάμενό του. Εκείνος ειδοποίησε ασθενοφόρο, όμως ο 58χρονος έφτασε στο νοσοκομείο Καρπενησίου κλινικά νεκρός, χωρίς πίεση και σφυγμό.

Επιπλέον ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Αχαΐας τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από εκχιονιστικό που εξετράπη της πορείας του.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων οδηγών στην Οδό Πατρών – Κορίνθου έληξε επιτυχώς αργά το βράδυ του Σαββάτου και τόσο η Νέα όσο και η Οδός έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, αποκλεισμένη παραμένει η επαρχία της Κύμης, με τους κατοίκους των χωριών της να έχουν επιπλέον προβλήματα λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε κάποια σημεία και του νερού και του τηλεφώνου.

Στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο δεν χιονίζει πια, πέραν της Εύβοιας, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει παγετό στους ς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Και στη Χίο και τη Λέσβο, που βίωσαν πρωτοφανές κύμα χιονιά, με χωριά να έχουν αποκλειστεί, την Πυροσβεστική να επεμβαίνει για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία, αλλά και το χιόνι να καλύπτει παραλίες και βάρκες, η έχει σταματήσει.

Τα κεντρικά οδικά δίκτυα των νησιών έχουν καθαριστεί από εκχιονιστικά και έχει γίνει ρίψη αλατιού, σε επιχειρήσεις που διήρκησαν όλη τη νύχτα του Σαββάτου, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στους επαρχιακούς ς.

Πλέον, αντιμέτωπη με το κύμα του χιονιά είναι η Κρήτη, όπου χιονίζει από τη νύχτα, με αποτέλεσμα ακόμα και το Ηράκλειο να ξύπνησε το πρωί της Κυριακής στα λευκά.

Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, σύμφωνα με το tempo24.gr, μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή , σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

ια το λόγο αυτό αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και προς τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Η πολικής προελεύσεως ψυχρή αέρια μάζα που το τελευταίο σαρανταοκτάωρο επηρεάζει τη χώρα θα μείνει στροβιλιζόμενη πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο χιονιάς δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για καμιά περιοχή της χώρας, εξαιρουμένων των νότιων πεδινών περιοχών.

 

πηγή:contraseolous.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση