Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τρεις κρατούμενοι στην Πάτρα με συμπτώματα φυματίωσης
Τρεις κρατούμενοι στην Πάτρα με συμπτώματα φυματίωσης

Τρεις κρατούμενοι στην Πάτρα με συμπτώματα φυματίωσης

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις φυλακές του στην , τρία ενδεχόμενα φυματίωσης που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τρεις κρατούμενοι των φυλακών μεταφέρθηκαν με συμτα φυματίωσης (σ.σ. αιμόπτυση) για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Ρίο και στην Αθήνα. Για τον έναν εκ των τριών κρατουμένων το τεστ φυματίωσης ήταν αρνητικό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τους άλλους δύο, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στην Αθήνα.

Οι κρατούμενοι των φυλακών του είναι πάντως ιδιαίτερα θορυβημένοι. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα με τους σε τοπικό ιστότοπο (tempo24.gr) διατύπωσαν , υποστηρίζοντας ότι οι αρχές των φυλακών δεν έχουν προβεί στους απαραίτητους ελέγχους, ούτε έχουν λάβει μέτρα πρόληψης προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά της πιθανής νόσου.

Πάντως, αρμόδιες των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην και του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισήμαναν ότι αφενός δεν έχει εξακριβωθεί ότι όντως πρόκειται για φυματίωση, δεδομένου ότι και ο ένας από τους τρεις κρατουμένους βρέθηκε αρνητικός, αφετέρου διαβεβαίωναν ότι έχουν γίνει όλα τα εμβόλια στους κρατούμενους και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Οι ίδιες μάλιστα διευκρίνιζαν ότι τα τρία περιστατικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων που γίνονται στους κρατούμενους προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή κατάσταση της υγείας τους.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση