Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Τρύπα» 748 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα
«Τρύπα» 748 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα

«Τρύπα» 748 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,7 δισ ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι στόχου για 119 εκατ. ευρώ, αλλά τα φορολογικά έσοδα παρουσίασαν «τρύπα» 748 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 9,3 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 748 εκατ. ευρώ ή κατά 7,4% έναντι του στόχου. Η υστέρηση οφείλεται:

Στους άμεσους φόρους που την περίοδο του Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015 ανήλθαν στα 3,9 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο 515 εκατ. ευρώ ή 11,7 %.

Οι έμμεσοι φόροι διαμορφώθηκαν στα 5,4 δισ ευρώ μειωμένοι κατά 233 εκατ. ευρώ ή 4,1% έναντι του στόχου.

Επίσης, οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 796 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 135 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (661 εκατ. ευρώ), ενώ τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1,4 δισ ευρώ, αυξημένα κατά 679 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Από την άλλη πλευρά, η συγκράτηση των δαπανών κατά 1,5 δισ. ευρώ έναντι του στόχου οδήγησε στη διαμόρφωση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος. Ωστόσο, το Δημόσιο έχει ουσιαστικά προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση