Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τριγμοί στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λόγω του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου
Τριγμοί στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λόγω του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου

Τριγμοί στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λόγω του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου

Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την «Νομική της ταυτότητας φύλου» στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές κατέδειξε ότι το «αγκάθι» στις των κυβερνητικών εταίρων παραμένει, διατηρώντας τα ερωτήματα αναφορικά με την εξέλιξη (και την ψηφοφορία) της συζήτησης του νομοθετήματος στην Ολομέλεια πια, πιθανότατα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες που υπό την πίεση της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν να υπερψηφίσουν επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοθέτημα, δήλωσαν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα άρθρο –εκείνο το οποίο προβλέπει υπό προϋποθέσεις την δυνατότητα μετάβασης φύλου και σε ανήλικους από 15 ετών, και όχι από 17 όπως αρχικώς προβλεπόταν- θα δώσουν αρνητική ψήφο. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο μικρός εταίρος της κυβέρνησης είναι πως ο των ΑΝΕΛ επέλεξε να δηλώσει πως η αρνητική στο συγκεκριμένο άρθρο, σημαίνει ουσιαστικά καταψήφιση όλων των άρθρων του νομοθετήματος.

Τούτου δοθέντος, με ενδιαφέρον αναμένεται η τελική της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή αναφορικά με το εάν θα επιμείνει στο ηλικιακό θέμα των 15 ετών και αν ναι, τί θα πράξουν τουλάχιστον η ΝΔ και η ΔΗΣΥ που έχουν δηλώσει, ως γνωστόν, ότι δεν θα ψηφίζουν νομοθετικές πρωτοβουλίες που δεν έχουν τη στήριξη και των δύο μελών της κυβερνώσας πλειοψηφίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση