Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τρία νέα προγράμματα ύψους 40,4 εκ. ευρώ στους τομείς αλιείας, καταδυτικού τουρισμού και τουριστικής βιομηχανίας
Τρία νέα προγράμματα ύψους 40,4 εκ. ευρώ στους τομείς αλιείας, καταδυτικού τουρισμού και τουριστικής βιομηχανίας

Τρία νέα προγράμματα ύψους 40,4 εκ. ευρώ στους τομείς αλιείας, καταδυτικού τουρισμού και τουριστικής βιομηχανίας

Αθνάσιος πης: «Ενδυνμώνουμε τις δεξιότητες, ενδυναμώνουμε το τουριστικό προϊόν»

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείου Τουρισμού τρία   ύψους 40,4 εκατ. , συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης ανέργων στους τομείς της Αλιείας, του Καταδυτικού Τουρισμού και της Τουριστικής Βιομηχανίας, τα οποία και αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα.

Η προώθηση των συγκεκριμένων Προγραμμάτων εντάσσεται στο στρατηγικό του Υπουργείου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων επαγγελματιών και εργαζομένων στο χώρο του Τουρισμού.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής 3 προγράμματα:

(α) Το «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ανέργων στον τομέα της Αλιείας», το οποίο απευθύνεται σε 6.000 ωφελούμενους και έχει προϋπολογισμό 18 εκατ. .

β) Το «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ανέργων στον Καταδυτικό Τουρισμό», το οποίο απευθύνεται σε 1.500 ωφελούμενους και έχει προϋπολογισμό 5,4 εκατ. ευρώ.

(γ) Το «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες της Τουριστικής Βιομηχανίας», το οποίο απευθύνεται σε 4.000 άνεργους νέους και έχει προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ.

Τα τρία θα συγχρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020  και σκοπός τους είναι οι ωφελούμενοι να ενδυναμώσουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, λαμβάνοντας εξειδικευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση από διαπιστευμένους -σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα- φορείς σε νέες ειδικότητες προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνατότητες απασχόλησης τους στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις των κλάδων της Αλιείας, του Καταδυτικού Τουρισμού και της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος πης με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:  “Με τα νέα αυτά προγράμματα ενδυναμώνουμε τις δεξιότητες των απασχολούμενων στους τομείς αλιείας, καταδυτικού τουρισμού και τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Αποκτώντας καινούργιες γνώσεις, νέες και καινοτόμες δεξιότητες μπορούμε όχι να ελπίζουμε, αλλά να είμαστε βέβαιοι για ένα πιο σίγουρο, σταθερό και με προοπτικές μέλλον”.

"Αλιεύοντας" την είδηση