Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τους πυλώνες του «κοινωνικού κράτους» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Τους πυλώνες του «κοινωνικού κράτους» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Τους πυλώνες του «κοινωνικού κράτους» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους παρουσίασε πριν από λίγο ο κστά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι πυλώνες αυτοί είναι επτά και πιο συγκεκριμένα: Υγεία, Κοινωνική ασφάλιση, Προστασία των κοινωνικά αδύναμων, Προστασία της Εργασίας, Αναδιοργάνωση προγραμμάτων αντιμετώπισης ανεργίας, Στεγαστική Πολιτική, Παιδεία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «Ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου που υλοποιούμε αφορά την αναβάθμιση της Υγείας. Μόνο με τον ΑΜΚΑ κάθε πολίτης ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος μπορεί να απολαμβάνει Υγείας σε οποιαδήποτε δομή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Δημιουργία ολοκληρωμένου και επαρκώς στελεχωμένου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας. Εντός του 2017 θα έχουμε τις πρώτες μονάδες σε πολλούς Δήμους της χώρας.

“Ο δεύτερος πυλώνας των παρέμβασεών μας αφορά την .Πετύχαμε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης, ενώ καταφέραμε να επανεκκινησει η καταβολή του εφάπαξ που είχε παγώσει από το 2013.

Τρίτος πυλώνας είναι η των κοινωνικά αδύναμων. Εξασφαλίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των άνεργων. Από το 2017 ξεκινά το κοινωνικό εισόδημα ς. Οι θα μπορούν να απευθύνονται σε ένα από τα 250 κέντρα για πληροφόρηση και υποστήριξη” υπογράμμισε ο ενώ συνέχισε δίνονται το στίγμα του επόμενου.

«Τέταρτος πυλώνας είναι η της εργασίας. Βασική επι της κυβέρνησης είναι η αναστροφή της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Επιδίωξή μας η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασία και η αποτροπή των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ” όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Πέμπτος πυλώνας του σχεδιασμού μας είναι η αναδιοργάνωση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αν και την βλέπουμε να αποκλιμακώνεται, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.

Έκτος πυλώνας του σχεδιασμού μας είναι η στεγαστική πολιτική με πρώτο καθήκον την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία και επετεύχθη. Συγκροτούμε φορέα ακινήτων που θα προσφέρει σε ευάλωτές ομάδες στέγη.

Ο έβδομος πυλώνας είναι η Παιδεία. Αρχικά ιδρύονται νέα Ειδικά Σχολεία και νέα τμήματα ένταξης. Διευρύνουμε το πλαίσιο υποστήριξης των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Επίσης τον Σεπτέμβριο ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια ένταξης όλων των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στην χώρα μας στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Ματίνα Μανδαλάκη

"Αλιεύοντας" την είδηση