Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”
Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”

Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”

Με αφορμή την δήλωση του Έλληνα υπουργού ς Άμυνας Πάνου Καμμένου που αναφέρθηκε στο ως «Ελληνική Θάλασσα», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, τόνισε πως η Άγκυρα “θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο ”.
Τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η προσέγγιση μας στα θέματα του Αιγαίου -θέματα που είναι μεταξύ τους αλληλένδετα- είναι ξεκάθαρη και τη γνωρίζουν καλά όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Θέλουμε η αυτή να αποτελέσει περιοχή ς, φιλίας και ς μεταξύ των δύο χωρών και έχουμε την βούληση και την αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των διαφορών στο Αιγαίο, με ειρηνικά μέσα, που θα βασίζονται στα αμοιβαία συμφέροντα, έτσι όπως προβλέπεται από τα Ηνωμένα Έθνη».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, «Μέχρι τη λύση αυτών των θεμάτων – και οι δύο πλευρές πρέπει να αποφεύγουν μονόπλευρες ενέργειες, που θα βλάψουν τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών, και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην και στη στην περιοχή. Η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που ισχυρίστηκε ότι το Αιγαίο είναι ‘Ελληνική Θάλασσα', είχαν αρνητική απήχηση στον Τύπο. Η στρεβλή αυτή αντίληψη, που βρίσκεται στη βάση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, βλάπτει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και τη διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο. Η θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του δικαίου, χρειάζεται σύνεση στο θέμα αυτό και διάθεση να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διαλόγου».

 Πηγή: koutipandoras.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση