Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”
Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”

Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”

Με φορμή την δήλωση του Έλληνα υπουργού ς ς Πάνου Καμμένου που αναφέρθηκε στο Αιγαίο ως «Ελληνική Θάλασσα», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, τόνισε πως η Άγκυρα “θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο”.
Τόνισε μεταξύ άλλων πως «Η προσέγγιση μας στα θέματα του Αιγαίου -θέματα που είναι μεταξύ τους αλληλένδετα- είναι ξεκάθαρη και τη γνωρίζουν καλά όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Θέλουμε η θάλασσα αυτή να αποτελέσει περιοχή ς, φιλίας και συνς μεταξύ των δύο χωρών και έχουμε την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα για την ουσιαστική και μόνιμη λύση όλων των διαφορών στο Αιγαίο, με ειρηνικά μέσα, που θα βασίζονται στα αμοιβαία συμφέροντα, έτσι όπως προβλέπεται από τα Ηνωμένα Έθνη».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, «Μέχρι τη λύση αυτών των θεμάτων – και οι δύο πλευρές πρέπει να αποφεύγουν μονόπλευρες ενέργειες, που θα βλάψουν τη θετική μεταξύ των δύο χωρών, και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην και στη σταθερότητα στην περιοχή. Η δήλωση του Έλληνα Υπουργού ς που ισχυρίστηκε ότι το Αιγαίο είναι ‘Ελληνική Θάλασσα', είχαν αρνητική απήχηση στον Τύπο. Η στρεβλή αυτή αντίληψη, που βρίσκεται στη βάση όλων των προβλημάτων στο Αιγαίο, βλάπτει τις προσπάθειες που γίνονται για την των σχέσεων των δύο χωρών και τη διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο. Η θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του δικαίου, χρειάζεται σύνεση στο θέμα αυτό και διάθεση να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διαλόγου».

 Πηγή: koutipandoras.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση