Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τουρκικές υπερπτήσεις στα Ιμια παρουσία Καμμένου
Τουρκικές υπερπτήσεις στα Ιμια παρουσία Καμμένου

Τουρκικές υπερπτήσεις στα Ιμια παρουσία Καμμένου

Αμεση ήταν η αντίδραση της Αγκυρας στην παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ιμια το πρωί της Τετάρτης. Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν οκτώ στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και της Καλολίμνου ενώ βρισκόταν εκεί ο κ. Καμμένος, ο οποίος προχώρησε στη ρίψη στεφάνου στον τόπο όπου πριν από 21 χρόνια κατέπεσε το του Πολεμικού αυτικού με επιβαίνοντες τους τρεις Ελληνες αξιωματικούς, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα ιαλοψό.

Ειδικότερα, τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε τέσσερις στα Ιμια στις 07:43, στις 07:57 και στις 08:25 σε ύψος 25.000, 24.000 και 17.000 ποδών αντίστοιχα και ακολούθησε υπερ πάνω από την Καλόλιμνο στις 08:41 σε ύψος 24.000 ποδών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (από τις 07:59 έως τις 08:28) δεύτερο τουρκικό F-16 προχωρούσε σε τέσσερις υπερπτήσεις στην ίδια περιοχή. Οι τρεις εξ αυτών καταγράφηκαν στα Ιμια και η τέταρτη στην Καλόλιμνο.

Ο πέταξε πάνω από τη βραχονησίδα στις 08:15 με στρατιωτικό , συνοδεία του αρχηγού του ενικού Επιτελείου Αεροπορίας ατέραρχου Χριστοδούλου.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση