Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τόσκας: Υπολείμματα των «Πυρήνων» πίσω από τα παγιδευμένα δέματα
Τόσκας: Υπολείμματα των «Πυρήνων» πίσω από τα παγιδευμένα δέματα

Τόσκας: Υπολείμματα των «Πυρήνων» πίσω από τα παγιδευμένα δέματα

Μικροποσότητες πυρίτιδς κι όχι πυροδοτικό μηχανισμό περιείχαν τα δέματα που εστάλησαν από την στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον ο Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Η εκτίμηση και η ανάλυση που ήρθε από τη ερμανία αλλά και τη αλλία, περισσότερα στοιχεία ήρθαν από τη Γερμανία είναι ότι ήταν πυρίτιδα μικρής ποσότητας, είναι το υλικό που χρησιμοποιούν στα πυροτεχνήματα, δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό ήταν όπως τα πασχαλινά βαρελότα. Μπορεί να κάνει όμως ζημιά όπως συνέβη στην περίπτωση του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Κληθείς να σχολιάσει το κενό ασφαλείας στους ελέγχους και να πάρει θέση για το ποιος ευθύνεται για αυτό ο κ. Τόσκας απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας: «Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα πριν πουν οι ειδικοί τι φταίει. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι γερμανικά μηχανήματα και είναι  τα τελειότερα στην Ευρώπη αγοράστηκαν πριν τρεις μήνες».

Αναφερόμενος στους ελέγχους είπε ότι «ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο, πριν τη φόρτωση του αεροπλάνου κι εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι οι δικοί μας. Κάθε πυροδοτικός μηχανισμός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν δεν τηρούνται τα ασφαλείας, και ένας αναπτήρας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα πολύ περισσότερο τ που πρόκειται για πυρίτιδα».

Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε ωστόσο στην ανάγκη να επανεξεταστούν κάποια πράγματα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου επίσης δεν έγιναν αντιληπτά τα δέματα.

«Τίθεται γενικότερο θέμα που πρέπει να εξετάσει όχι μόνο η δική μας χ γιατί και στο εξωτερικό δεν έγινε αντιληπτό αυτό το δέμα, πρέπει να επανεξεταστούν κάποια πράγματα γιατί ακόμα και οι μικρές αυτές ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν πρόκειται ωστόσο για μεγάλο εκρηκτικό μηχανισμό».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση