Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τόσκας: Η ερευνα γίνεται στο χώρο της Χρυσής Αυγής
Τόσκας: Η ερευνα γίνεται στο χώρο της Χρυσής Αυγής

Τόσκας: Η ερευνα γίνεται στο χώρο της Χρυσής Αυγής

Θύμα επίθεσης μίσους από ακροδεξιούς που είχαν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη, έπεσε ο της Γιώργος Κουμουτσάκος, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση από τους παρόντες αστυνομικούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. , δήλωσε ότι «οι ακροδεξιοί τραμπούκοι έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους», ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εμπλεκόμενοι σχετίζονται με τη Χ.Α.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ο κ. Τόσκας είπε ότι η έρευνα γίνεται στον χώρο της Χρυσής Αυγής και υπάρχουν προσαγωγές υπόπτων αλλά όχι .

“Η έρευνα γίνεται στον χώρο της Χρυσής Αυγής διότι εκεί μας οδηγούν οι ενδείξεις” δήλωσε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι  η αστυνομία διαθέτει ξεκάθαρες από τη στιγμή του ξυλοδαρμού, που θα βοηθήσουν στην σύλληψη των υπαίτιων.

Ο πρόεδρος της Ευάγγελος Μεϊμαράκης αλλά και ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισαν «ηθικό αυτουργό» του περιστατικού τον υπουργό Παιδείας, τον οποίο νωρίτερα για τις δηλώσεις του είχε επικρίνει ο κ. .

Η επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκδηλώθηκε όταν ο , που πήγε στο συλλαλητήριο για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στις δηλώσεις του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, βρέθηκε μπροστά σε μια ομάδα ατόμων που άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον του μπουκάλια με νερό και να του φωνάζουν «παραιτήσου», χαρακτηρίζοντάς τον «προδότη» και προπηλακίζοντάς τον.

Στις από την επίθεση εμφανίζεται καθαρά ένας νεαρός με φόρμα και καπέλο, ο οποίος γρονθοκοπά τον βουλευτή στο πρόσωπο και ένα δεύτερο άτομο που τον κλωτσάει, ενώ κάποιος άλλος τον καταδιώκει τραβώντας του τα ρούχα. Ο βουλευτής κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών που επιτηρούσαν τη και στάθηκε πίσω τους, όμως η ομάδα των επιτιθέμενων επιχείρησε να διασπάσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να τον ξαναχτυπήσει.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατέφυγε στη Βουλή, όπου να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας που βρισκόταν εκεί για να επιδώσει ψήφισμα καταδίκασε το επεισόδιο και μίλησε για «εικόνα ντροπής» που δεν έχει καμία σχέση με τη συγκέντρωση, ενώ υπογράμμισε πως τα άτομα που επιτέθηκαν στον Γ. Κουμουτσάκο δεν έχουν καμία σχέση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση