Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ
Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ

Τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η για την προεδρία του ΕΣΡ, σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί μετά την πέμπτη κατά σειρά Διάσκεψη των Προέδρων η οποία απέβη άκαρπη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, , ανακοινώνοντας την πρόταση της ΝΔ έκανε λόγο για ένα υπεύθυνο βήμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε τον κ. Κουτρουμάνο ως ένα πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια , εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Επεσήμανε δε πως «η υποψηφιότητα Κουτρομάνου που ακολουθεί την πρόταση νόμου που παρουσίασε χθες η επιβεβαιώνει έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση και αποτελεί την προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην πρόταση νόμου που παρουσίασε η ΝΔ τόνισε πως «σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία».

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «αυταρχικές μεθοδεύσεις με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης», οι οποίες, όπως είπε, «οδήγησαν σε αδιέξοδο που πρέπει να αρθεί».

Εθεσε τέλος ως προϋπόθεση για την των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ «την επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά».

Η πρόταση της ΝΔ έρχεται μια ημέρα μετά την Διάσκεψη των Προέδρων η οποία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο εξαιτίας των τακτικισμών της κυβέρνησης.

Αν και καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή η κυβέρνηση επέμεινε, παρά τη θύελλα αντιδράσεων, στο πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής, τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του στο «παρά ένα» αντιπροτείνοντας τον κ. Ροδόλφο Μορώνη πρόταση που απέρριψε η Νέα Δημοκρατία.

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Κουτρομάνος

Ο κ. Κουτρομάνος κατάγεται από την Καρδίτσα και γεννήθηκε το 1948. Εισήλθε στο δικαστικό Σώμα στις 19 Ιουλίου 1974 και προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη στις 28 Αυγούστου 2006, ενώ αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου έγινε, επίσης με του υπουργικού συμβουλίου, στις 13 Ιουλίου 2011. Ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη το 2014. Ο κ. Κουτρομάνος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

: Χαιρετίζω την της ΝΔ να προτείνει πρόεδρο για το ΕΣΡ

«Χαιρετίζω την στάση της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ», δήλωσε ο Επικρατείας Ν. σε εκπομπή του καναλιού «Ε», υπογραμμίζοντας πως υπάρχει χρόνος η ΝΔ να μετακινηθεί από το παρών στο «Ναι». «Είμασε σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και η πρόταση της ΝΔ για Κουτρομάνο στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές», είπε ο κ .Παππάς.

«Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε», είπε και επισήμανε πως «κάναμε λάθη αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αντισυνταγματική κρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι ολόκληρη η διαδικασία την νομοθέτησης, ενώ για τον αριθμό 4 των αδειών τόνισε πως ελήφθη υπόψη η μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ο παράγοντας βιωσιμότητας των καναλιών .

Για τον ανασχηματισμό ανέφερε πως αυτό είναι στη ευχέρεια του πρωθυπουργού και τόνισε όπως τώρα έχουμε την δυνατότητα συγκρότησης του ΕΣΡ και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση