Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τον Νικηφόρο Διαμαντούρο παρουσίασε επίσημα ο Στ. Θεοδωράκης
Τον Νικηφόρο Διαμαντούρο παρουσίασε επίσημα ο Στ. Θεοδωράκης

Τον Νικηφόρο Διαμαντούρο παρουσίασε επίσημα ο Στ. Θεοδωράκης

Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, έναν από τους πιο αξιόλογους και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς της χώρας, πρώην Συνήγορο του Πολίτη και Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο, παρουσίασε επίσημα στα γραφεία του Κινήματος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ότι η του Νικηφόρου Διαμαντούρου είναι ένα ξεκάθαρο στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα ότι «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα». «Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος» σημείωσε και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ανθρώπων που προτείνει το Ποτάμι για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

όπως γνωρίζετε αποφάσισε και πρότεινε στον Νικηφόρο Διαμαντούρο να είναι επικεφαλής στο . Ήταν μια πρόταση που ήθελα να στείλει ένα στην ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Όπως και την προηγούμενη φορά επιλέξαμε για το έναν εκλεκτό άνθρωπο της ς, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, νομίζω ότι αυτή τη φορά το Ποτάμι στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στα υπόλοιπα κόμματα. Θα πρέπει να προωθήσουν, όσο μπορούν, κάποιες από τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή στο περιθώριο και δεν παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Οφείλω μία απάντηση σε κάποιους που μας ρωτούν πώς προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα. Με τον κ. Διαμαντούρο είχα την τιμή και τη να συνεργαστώ από την εποχή που ήταν . Από τη στιγμή που έδινε μια πολύ μεγάλη μάχη για την κοινωνία και για τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων. Από τότε χτίσαμε μια επαφή την οποία διατηρήσαμε όσο καιρό ήταν στην Ευρώπη. Ως Ευρωπαίος διαμεσολαβητής προσπαθούσε, και νομίζω ότι τα κατάφερε, να βάλει τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη σε πιο ουσιαστικές ράγες, έξω από τις αδυναμίες που πολλές φορές έχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, Φυσικά μας ενώνει και η πολύ μεγάλη ιστορία της Ευρώπης. Συνεχίσαμε να έχουμε αυτή την επαφή και όλο αυτό το διάστημα να ανταλλάσσουμε απόψεις. Είναι ένας άνθρωπος απ' αυτούς που συνομιλούσαμε στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαλόγου που έχει το Ποτάμι και τελικά του κάναμε την πρόταση που με αποδέχθηκε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση