Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τον Καγκελάριο της Αυστρίας υποδέχεται στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός
Τον Καγκελάριο της Αυστρίας υποδέχεται στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός

Τον Καγκελάριο της Αυστρίας υποδέχεται στη Λέσβο ο Πρωθυπουργός

Τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, υποδέχεται σήμερα στην Λέσβο ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Φάιμαν επισκέπτεται το νησί για να δει από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν ενόψει της εγκατάστασης ενός από τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων (hotspot).

Μετά την υποδοχή, οι κκ. και Φάιμαν θα επισκεφτούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στο νησί. Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρηματοδότηση και προσωπικό για τα συνολικά πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων τα οποία προβλέπονται να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω), και για τα οποία ο καγκελάριος έχει υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών οι οποίοι θα συνδράμουν στην κατασκευή και στη λειτουργία τους.

Σε συνεντεύξεις του το Σαββατοκύριακο, ο Καγκελάριος επισημαίνει ότι η δεν επιτρέπεται να αφήσει την Ελλάδα μόνη της στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και σημειώνει ότι η κατασκευή των Hotspots, στα οποία θα αποσαφηνίζεται εάν κάποιος έχει πιθανότητα να του χορηγηθεί άσυλο, κρίνεται απαραίτητη ώστε οι να μην φθάνουν ανεξέλεγκτα στην Κεντρική Ευρώπη.

«Εκείνοι οι οποίοι έχουν αυτή την πιθανότητα (σ.σ. χορήγησης ασύλου), θα πρέπει και να την αποκτούν και να κατανέμονται δίκαια στην ΕΕ, ενώ οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, πρέπει να στέλνονται πίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Φάιμαν.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να φτάσουν στην Ελλάδα «συντονιστές» από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών και την καγκελαρία, για να διαπιστώσουν επί τόπου τις ανάγκες για τη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων, ώστε στη συνέχεια να επιλεγούν οι κατάλληλοι 100 ειδικοί, που θα προέρχονται από την Αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλους τομείς της αυστριακής διοίκησης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση