Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Τόμσεν: Αρκεί η επέκταση των ωριμάνσεων για το ελληνικό χρέος
Τόμσεν: Αρκεί η επέκταση των ωριμάνσεων για το ελληνικό χρέος

Τόμσεν: Αρκεί η επέκταση των ωριμάνσεων για το ελληνικό χρέος

Υπέρ της ουσιαστικής επέκτασης ωριμάνσεων του ελληνικού χρέους, τάχθηκε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΤ, Πολ Τόμσεν.

«Η χρειάζεται πιο μακροχρόνιες προθεσμίες για να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της. ομίζουμε πως η επέκταση των ωριμάνσεων αρκεί, όμως θα πρέπει να είναι ουσιαστική. Όχι όμως 100 χρόνια. Η διάρκεια είναι αυτό που συζητείται τώρα», επισήμανε μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».

Σε του δημοσιογράφου για το πώς θα εξηγούσε στους φορολογούμενους της Αυστρίας, την ανάγκη για κούρεμα στο χρέος, απαντά: «η Αυστρία θα πάρει τα λεφτά της πίσω. Δεν ζητάμε ένα κούρεμα το οποίο θα εξαλείψει τις υποχρεώσεις της Αθήνας. Αυτό που ζητάμε είναι να της δοθεί λίγος χώρος για να ανασάνει και να μπορέσει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρ για να ανακάμψει. Η έχει κάνει πολλά, έκανε απίστευτες περικοπές. Τώρα η χώρα χρειάζεται μεγαλύτερες προθεσμίες για να εξοφλήσει τα χρέη της και μια περίοδο στην οποία επωφελείται από την πληρωμής».

Οσο για το κατά πόσο ενοχλείται από το γεγονός ότι έχει συνδεθεί προσωπικά με τις περικοπές και την κοινωνική στην Ελλάδα, ο Τόμσεν αναφέρει: «Αυτή είναι η ειρωνεία του θέματος: εδώ και μερικά χρόνια, εμείς απαιτούσαμε μια λιγότερο γρήγορη αποκατάσταση του προϋπολογισμού. Το να μας επιρρίπτεται η ευθύνη είναι άδικο. Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν με τους για αυστηρούς στόχους, οι οποίοι ήταν άσκοπα φιλόδοξοι και χρειάστηκαν σημαντικές περικοπές.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση