Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Το νέο ποινολόγιο για τον ΦΠΑ
Το νέο ποινολόγιο για τον ΦΠΑ

Το νέο ποινολόγιο για τον ΦΠΑ

Αλλάζει εκ νέου το ποινολόγιο της ς με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη πό την κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμέν, για μη υποβολή ή ανακριβή υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, ύστερα από έλεγχο, επιβάλλεται χρηματικό ίσο με το 50% του φόρου που δεν καταβλήθηκε.

Ειδικότερα:

• Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνονται ανακρίβειες στις ΦΠΑ με συνέπεια τη μη απόδοση ή τη μειωμένη απόδοση ή την επιπλέον έκπτωση ή επιστροφή ΦΠΑ, θα επιβάλλεται ίσο με ποσοστό 50% επί του ποσού του φόρου που θα προέκυπτε από τη μη υποβληθείσα δήλωση ή επί της διαφοράς, αντίστοιχα.

• Tο πρόστιμο ΦΠΑ για λειτουργία επιχείρησης χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση έναρξης οικονομικής δραστηριότητας, που έχει ως την απόκρυψη φορολογητέας ύλης, ορίζεται σε ποσοστό 50% επί του ΦΠΑ που θα έπρεπε να είχε αποδοθεί για όλη τη διάρκεια λειτουργίας και για το σύνολο της μη δηλωθείσας οικονομικής δραστηριότητας, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από τον έλεγχο. Το συγκεκριμένο πρόστιμο επιβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις όπου εντοπίζεται, κατόπιν ελέγχου, αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, ως λειτουργίας επιχείρησης χωρίς υποβολή δήλωσης έναρξης. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω για τον ΦΠΑ επιβάλλονται στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται κατόπιν ελέγχου (π.χ. επιτόπιος μερικός ) η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ή η έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση