Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το κείμενο των «17» για την ενότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Το κείμενο των «17» για την ενότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο των «17» για την ενότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκαεπτά  του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν , σε κοινή δήλωσή τους, ότι η ενότητα του κόμματός τους έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, ωστόσο, τονίζουν ότι αρνούνται να δεχθούν τη σαν προαποφασισμένο γεγονός και επισημαίνουν την ανάγκη, ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί στο συνέδριο ενωμένος.

Όπως επισημαίνουν στην δήλωση οι δεκαεπτά , την περασμένη Πέμπτη , στην ψηφοορία για το τρίτο μνημόνιο ψήφισαν «Ναι», «Όχι», «Παρών». Η απόφαση να υπογράψουν την κοινή δήλωση, όπως αναφέρουν «αποτελεί μια να καταγράψουμε την κοινή αγωνία αλλά και τα συγκλίνοντα σκεπτικά μας για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος στο οποίο ανήκουμε και από το οποίο αντλήσαμε την έμπνευση, την ορμή και την πολιτική δύναμη που μας έφερε ως εδώ».

Υποστηρίζοντας τη θέση του υπέρ ενός ενωτικού συνεδρίου, οι δεκαεπτά βουλευτές τονίζουν ότι «το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε όλοι και όλες μαζί, να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε ένα απεμπλοκής για το τώρα και για το άμεσο μέλλον, καθώς και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της ευρωζώνης, της ευρωπαϊκής Αριστεράς, της πορείας μας από δω και μπρος». Επίσης, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεκδικήσει την ψήφο του λαού με ένα που θα προκύψει από το συνέδριο και θα ανταποκρίνεται στη νέα κατάσταση και στους προγραμματικούς και στρατηγικούς του στόχους. Υπό αυτό το πρίσμα, οι υπογράφοντες δηλώνουν ότι «είναι σημαντικό να οδηγηθούμε εκεί συντεταγμένα, χωρίς η πόλωση να καθορίζει τα πάντα, μακριά από χαρακτηρισμούς περί «προδοτών», «ανταρτών» και «αποστατών», μακριά από αντισυντροφικές συμπεριφορές, αιφνιδιασμούς και εύκολες απαντήσεις».

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

  • Στα "κόκκινα" ο #υδράργυρος #υδράργυρος - https://t.co/pxt6tJsiYP -

  • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

"Αλιεύοντας" την είδηση