Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το ΚΕΠΕ αρωγός στον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Το ΚΕΠΕ αρωγός στον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Το ΚΕΠΕ αρωγός στον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Ένα σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στις περιοχές που έχουν δοκιμαστεί από φυσικές καταστροφές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, καθώς υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη εωργιάδη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστου Τριαντόπουλου και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικού διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ), καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, σχετικά με την υλοποίηση σχεδίων οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης περιοχών που επλήγησαν σημαντικά από φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε σχετικά: «Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Κ, με αντικείμενο την εκπόνηση ολιστικών μελετών ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των περιοχών που επλήγησαν σημαντικά από φυσικές καταστροφές.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη εωργιάδη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση, εμού και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικού διευθυντή του Ε, καθηγητή κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Ε και της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει την τελευταία περίοδο και, με συντονιστικό ρόλο του , να προχωρήσουμε στις μελέτες ανασυγκρότησης και ανάπτυξης περιοχών που έχουν πληγεί σημαντικά από φυσικές καταστροφές. Το σε συνεργασία με άλλους ερευνητικούς και υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, θα εκπονήσει ολιστικά πλάνα ανασυγκρότησης, τα οποία θα πλαισιωθούν από κλαδικές και τομεακές μελέτες».

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την 3η φάση ανασυγκρότησης και αναγέννησης της βόρειας Εύβοιας. Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε το πλάνο για την εκπόνηση δεκατεσσάρων μελετών, οι οποίες αφορούν στη συνολική ανασυγκρότηση της περιοχής, δεν θα έχουν κόστος για το ελληνικό , καθώς χρηματοδοτούνται από χορηγούς, και θα έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση