Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής κατηγορεί Ευρώπη και Τουρκία για το προσφυγικό
Το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής κατηγορεί Ευρώπη και Τουρκία για το προσφυγικό

Το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής κατηγορεί Ευρώπη και Τουρκία για το προσφυγικό

Την οργή του για τους θανάτους των μεταναστών στις του Αιγαίου εκφράζει με σχετική του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η οφείλει να σταματήσει το ποινικό αδίκημα των δουλεμπόρων και της εμπορίας ανθρώπων από τις της Τουρκίας», αναφέρεται αρχικά, ενώ στη συνέχεια στρέφεται εναντίον της Τουρκίαςτονίζοντας ότι «αυτή τη δέσμευση έχει αναλάβει και η Τουρκία απέναντι στην , προς το παρόν χωρίς αντίκρισμα», υπογραμμίζεται.

Επίσης, επαναλαμβάνονται τα κύρια σημεία της ελληνικής πρότασης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, δηλαδή το σταμάτημα των ροών στις της Τουρκίας, η επανεγκατάσταση των προσφύγων απευθείας από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, αναλογικά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η άμεση και καθολική υλοποίηση της γρήγορης μετεγκατάστασης προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα σε όλες -αναλογικά- τις χώρες της Ευρώπης και η υλοποιήσιμη πολιτική επιστροφών και επανεισδοχών των παράνομων μεταναστών υπό όρους αξιοπρέπειας και τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η συμπίπτει με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονται», σχολιάζει η , και καταλήγει: «Η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην ασφαλή δίοδο, αλλά στη νόμιμη, ασφαλή και αξιοπρεπή διαδρομή και υποδοχή των προσφύγων στην ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

  • Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος» #ΚτίριοΚαπνού - https://t.co/wNGdA6JVjF -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-201… - https://t.co/eYoYAc6ZF6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση