Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Το υπουργείο Δικαιοσύνης «ξεσκονίζει» τις λίστες «Μπόργιανς»
Το υπουργείο Δικαιοσύνης «ξεσκονίζει» τις λίστες «Μπόργιανς»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης «ξεσκονίζει» τις λίστες «Μπόργιανς»

Άμεσα κινούνται οι διαδικασίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και τους οικονομικούς εισαγγελείς για έλεγχο της νέας ς που εστάλη πρόσφατα στη χώρα μας από τις αρχές του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας με 10.000 καταθέτες σε μεγάλη ελβετική τράπεζα.

Οι χρονολογούνται από το 2006 ως το 2008 και περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικά πόσα που φθάνουν ως τα 50 εκατ. δολάρια. Εκτιμάται πως η δημοσιο παραλαβής της ς θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς που γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν σύντομα, να εμφανιστούν αυτοβούλως στις αρχές για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, όταν ήδη υφίσταται νομικό πλαίσιο φορος αμνήστευσης το οποίο μάλιστα θα ενισχυθεί.

Σήμερα Δευτέρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός Εισαγγελέας, Παν. Αθανασίου, οι Εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας, για τη με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ελένη Τουλουπάκη και Ι. Δραγάτσης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς  Γ. Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης και ο οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο του. Το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή , για την της υπόθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα τοποθετηθεί κι άλλος επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας για να συνδράμει τους ήδη υπάρχοντες και εξειδικευμένο προσωπικό.   Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο  το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση