Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για της φήμες περί «συμπλοκών» στην απεργία της 4/2/16
Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για της φήμες  περί «συμπλοκών» στην απεργία της 4/2/16

Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για της φήμες περί «συμπλοκών» στην απεργία της 4/2/16

Το Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στη γεμάτη παλμό και νεύρο κινητοποίηση του λαού, σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τα για την κοινωνική ασφάλιση και τη νέα φοροεπιδρομή που προετοιμάζει η -τοποτηρητής των αποφάσεων των Βρυξελλών. Αναπνέοντας κι εμείς την αύρα της αποφασιστικότητας μαζί με όλο το λαό, όπου για πρώτη φορά όλοι οι κλάδοι, όλες οι εργασιακές τάξεις, όλοι οι Έλληνες έδωσαν δυναμικά το παρόν στις χθεσινές συγκεντρώσεις και πορείες.

Μαζί με τις πορείες των σωματείων, των επαγγελματικών ομάδων, των βιοτεχνών, των αγροτών και ορισμένων πολιτικοκοινωνικών συλλογικοτήτων, οι αγωνιστές του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, συμβάλλοντας με τον παλμό και τα συνθήματά τους στην εξεγερτική ατμόσφαιρα της μεγαλειώδους και δυναμικής συγκέντρωσης.

Με έκπληξή μας ωστόσο διαβάσαμε σε ρεπορτάζ δεκάδων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και blogs την ίδια και σχεδόν πανομοιότυπη «είδηση», δηλ. ότι υπήρξε «μικρής έκτασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών του » -κατ’ άλλους επειδή τα μέλη του «κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια και προσπάθησαν να τους τις πάρουν»- σε ορισμένα μάλιστα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα μέλος του ΕΠΑΜ»!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η «είδηση» αυτή οφείλεται σε ακούσια παραπληροφόρηση των δημοσιογράφων, η οποία αναπαράχθηκε μαζικά στη συνέχεια, και δεν οφείλεται η πηγή της σε άλλους λιγότερο διαφανείς λόγους. Δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία « μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών του », ούτε «μικρής» ούτε μεγάλης «έκτασης», ότι δεν «τραυματίστηκε» ποτέ και πουθενά κανένα μέλος του κι ότι όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης χαίρουν άκρας υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν ορισμένα μικρής έκτασης επεισόδια από μια ομάδα νεαρών που παρείσφρησε στη , με φασίζουσα και προκλητική συμπεριφορά προς τους και προς κάθε σύνθημα ή αναφορά των διαδηλωτών με πατριωτικό περιεχόμενο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν πολλοί εκ των συγκεντρωμένων άρχισαν να αγανακτούν με την αναίδεια και την προσβλητική συμπεριφορά των νεαρών. Όταν το θράσος και η αμετροέπειά τους ξεπέρασε τα εσκαμμένα, η δε υπομονή των διαδηλωτών έφτασε στα όριά της, λόγο στο λόγο ακολούθησε συμπλοκή, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αναγκαστεί η ομάδα των προκλητικών νεαρών να αποχωρήσει «με την ουρά στα σκέλια», μέσα στη γενική κατακραυγή και την περιφρόνηση που δέχθηκαν.

Παρόλο που η συμπεριφορά των νεαρών αυτών ήταν θρασεία, αναιδής και προκλητική ιδιαίτερα προς το μπλογκ του ΕΠΑΜ (πράγμα εξάλλου καταφανέστατο από τα συνθήματα κατά του ΕΠΑΜ που έγραψαν στα γύρω τοιχία), δεν τόλμησαν ωστόσο να πλησιάσουν το μπλογκ και ούτε βέβαια αποτόλμησαν την παραμικρή να πάρουν τις ελληνικές σημαίες από τα χέρια των μελών μας (όπως διέδωσαν κάποια ρεπορτάζ). Αξίζει να τονίσουμε ότι η αυτοσυγκράτηση αυτή οφείλεται στα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ τα οποία, παρόλο που για πρώτη φορά αντιμετώπισαν παρόμοια μισαλλοδοξία, ωστόσο διατήρησαν απόλυτα την ψυχραιμία τους.

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στις παλλαϊκές εκδηλώσεις για να διατρανώσει τα προτάγματα της λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας, και όχι για να συμπλέκεται με περιθωριακές ομάδες φασίζουσας νοοτροπίας. Δηλώνουμε δε ότι κάθε του παρακράτους να μας εμπλέξει σε τέτοιου είδους «» με στοιχεία περιθωριακά, ωθώντας τις ομάδες αυτές –καθοδηγούμενες συνειδητά ή ασυνείδητα- να προκαλούν τα μέλη και τις οργανώσεις του ΕΠΑΜ, θα πέσει στο κενό.

Δεν έχουμε καιρό για «παιχνιδάκια» με το πολιτικό περιθώριο –πολύ περισσότερο όταν αυτό λειτουργεί ως ενεργούμενο της εξουσίας. Οι καιροί ου μενετοί.

Ο για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, απαιτεί προσήλωση στους στόχους και φρόνημα υψηλό.

Αυτό το φρόνημα υποσχόμαστε ότι δεν θα το υποστείλουμε. Όπως και την ελληνική σημαία που θα υψώνουμε στα χέρια μας σε κάθε μαχητική λαϊκή εκδήλωση, όπως ακριβώς επιβάλλεται σε έναν αγώνα πατριωτικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση