Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Την πρόταση της Ενώσεως Εφοπλιστών για τα ναυτικά επαγγελματικά λύκεια εξετάζει η κυβέρνηση
Την πρόταση της Ενώσεως Εφοπλιστών για τα ναυτικά επαγγελματικά λύκεια εξετάζει η κυβέρνηση

Την πρόταση της Ενώσεως Εφοπλιστών για τα ναυτικά επαγγελματικά λύκεια εξετάζει η κυβέρνηση

Την πάγια πρόταση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας για την αύξηση των ελλήνων ναυτικών και την απασχόληση στην ποντοπόρο επεξεργάζεται προς η . Σε που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών στο υπό την προεδρία του υπουργού και την συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας εξετάσθηκαν αναφορικά με το των ναυτικών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ),  που έχει ήδη υποβάλλει για το θέμα αυτό η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η αναβάθμιση των ναυτικών ΕΠΑΛ, που συζητήθηκε εκτενώς στην εν λόγω αποτελεί μια πάγια και σταθερή θέση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία σε σχετική εισήγηση της προς τον υπουργό Π. Κουρουμπλή έχει επισημάνει από καιρό ότι πρέπει να στηρίζεται σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που, σε κάθε βαθμίδα, θα διασφαλίζουν την ομαλή ενσωμάτωση των νέων στα σύγχρονα .

Στόχος των προτάσεων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) , είναι ένας και μόνος : Να αναγεννηθεί η ιδέα της ναυτοσύνης, ενώ συνάμα να καταστεί κοινός τόπος ότι η θάλασσα προσφέρει την δυνατότητα ενός σύγχρονου επαγγέλματος με . Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του προέδρου της ΕΕΕ Θ. Βενιάμη, τα ΕΠΑΛ πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους για να δεχθούν ακόμη περισσότερα τα οποία θα θελήσουν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην Θάλασσα.

Πρέπει, με άλλα λόγια να δημιουργηθεί μια νέα δεξαμενή άντλησης νέων που θα επιλέγουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα προσφέροντάς τους παράλληλα μια αξιόπιστη λύση στο μείζον θέμα της ανεργίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψηφιότητες για τη διοίκηση του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 #ΑΣΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/cXg2S6MDws -

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση