Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Την παραίτηση της Κ. Σαββαΐδου ζητά η κυβέρνηση
Την παραίτηση της Κ. Σαββαΐδου ζητά η κυβέρνηση

Την παραίτηση της Κ. Σαββαΐδου ζητά η κυβέρνηση

Την της Γενικής Γρμμτέως Δημοσίων Εσόδων, κ. Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, , έπειτα από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικές ανέφεραν ότι έτσι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητα της και επισήμαιναν ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν σκιές σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές και για ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά της κας Σαββαΐδου, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τo πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το αμα συνίσταται σύμφωνα με τη δίωξη, στο ότι η  κ. Σαββαΐδου, στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες  πριν τις , με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτό που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η της 12ης Ιανουαρίου από την κ. Σαββαΐδου, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο , προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση, η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για το αμα της κακουργηματικής απιστίας, σε υπόθεση φορολογικού προστίμου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση