Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλεί η Θάνου για το όριο ηλικίας των 67
Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλεί η Θάνου για το όριο ηλικίας των 67

Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλεί η Θάνου για το όριο ηλικίας των 67

Παρά τις και την αρνητική τοποθέτηση του υπουργού της Δικαιοσύνης αλλά και όλων των κομμάτων της ς, η του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου επανέρχεται στο θέμα της ς του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, όπως ανακοινώνει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με την της Ενώσεως, η του Αρείου Πάγου έχει αποστείλει πρόσκληση, καλώντας τα μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου σε διοικητική Ολομέλεια για το θέμα αυτό, στις 26 του μήνα, την προσεχή Πέμπτη.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια ς, αναφέρεται στην της ΕΔΕ,  του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, δεν μπορεί παρά να αποκρουστεί με το πιο δυναμικό τρόπο από το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας».

Και στην ανακοίνωση, επίσης επισημαίνεται ότι «Ο αρμόδιος οφείλει να λάβει την αρμόζουσα θέση, κλείνοντας οριστικά τις αντισυνταγματικές αυτές πρωτοβουλίες που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και την Πολιτεία στο σύνολό της. Η περιφρούρηση και του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των Ελλήνων. Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση