Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλεί η Θάνου για το όριο ηλικίας των 67
Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλεί η Θάνου για το όριο ηλικίας των 67

Την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλεί η Θάνου για το όριο ηλικίας των 67

Παρά τις και την αρνητική τοποθέτηση του υπουργού της Δικαιοσύνης αλλά και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου επανέρχεται στο θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, όπως ανακοινώνει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με την της Ενώσεως, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει αποστείλει πρόσκληση, καλώντας τα μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου σε διοικητική Ολομέλεια για το θέμα αυτό, στις 26 του μήνα, την προσεχή Πέμπτη.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια παράτασης, αναφέρεται στην της ΕΔΕ,  του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση, δεν μπορεί παρά να αποκρουστεί με το πιο δυναμικό τρόπο από το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας».

Και στην ανακοίνωση, επίσης επισημαίνεται ότι «Ο αρμόδιος οφείλει να λάβει την αρμόζουσα θέση, κλείνοντας οριστικά τις αντισυνταγματικές αυτές πρωτοβουλίες που εκθέτουν τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και την στο σύνολό της. Η περιφρούρηση και προστασία του Συντάγματος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων των Ελλήνων. Δε δικαιούται κανένας να αδιαφορεί, ούτε να αναθέτει την ευθύνη τήρησής του στους άλλους».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

  • Νέος δρόμος για τη σύνδεση του Βένετου με την παραλία Κουλούρι #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/mNuDY5DZVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση