Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Την Κυριακή η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Το που θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ,  έμμεσης φορολογίας, ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τον μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών (κόφτης) αναμένεται να κατατεθεί ως την Τετάρτη με την διαδικασία του κατ’ επείγοντoς.

Το θα συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες στις αρμόδιες επιτροπές και αφού ολοκληρωθεί με επείγουσες διαδικασίες η συζήτηση, προγραμματίζεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Κυριακής 22/3.

Τη Δευτέρα, 23 Μαϊου, έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει εκ νέου το Euroworking Group (EWG). Η θα προετοιμάσει τα κείμενα της συμφωνίας για να εγκριθούν την επομένη από το Eurogroup ή θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει συμφωνία.

Εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία τα προαπαιτούμενα, το EWG θα εισηγηθεί την ολοκλήρωση του ελέγχου και την δόσης που θα κινείται από 9 έως 11 δις ευρώ. Εξ αυτών, τα 5,7 δις ευρώ αφορούν σε αποπληρωμές χρέους και τα υπόλοιπα θα είναι για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 6 δις ευρώ. Το κομμάτι που θα αφορά, όμως, την των οφειλών του κράτους θα έχει όρους.

Θα είναι σε υποδόσεις, θα πρέπει να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των χρεών και τα ποσά που θα εκταμιεύονται θα είναι ίσα και θα δίνονται υπό την προϋπόθεση ότι η προηγούμενη δόση θα έχει περάσει ολόκληρη στην αγορά.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση