Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Την Κυριακή η Διάσκεψη των Προέδρων
Την Κυριακή η Διάσκεψη των Προέδρων

Την Κυριακή η Διάσκεψη των Προέδρων

Σε αναβολή της Διάσκεψης των Προέδρων, για αύριο Κυριακή αργά το απόγευμα, εξαναγκάστηκε να προχωρήσει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η προγραμματισθείσα για σήμερα συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της άρνησης όλων των κομμάτων, πλην του νεοσυσταθέντος από τον κ. Π.Λαφαζάνη, να συμμετέχουν.

Οπως ειπώθηκε, για να θεωρηθεί ότι θα υπάρξει απαρτία στην αυριανή συνεδρίαση, θα πρέπει να είναι τα οκτώ από τα 22 μέλη του Οργάνου (το 1/3 των μελών). Δεδομένου ότι έξι είναι τα μέλη που πρόσκεινται στο κόμμα Λαφαζάνη, χρειάζεται αύριο να προσέλθει και ο εκπρόσωπος της “Χρυσής ς”.

Στην αποψινή συνεδρίαση, πάντως, η ΧΑ απουσίαζε. Προσήλθαν, πέραν της κας Κωνσταντοπούλου, οι Στρατούλης, Χαραλαμπίδου, Σαμοΐλης, Ζερδελής και Αμανατίδου. Εκτιμάται ότι ο έκτος του ιδίου κόμματος κ. Κριτσωτάκης θα προσέλθει αύριο.

ωρίτερα, εκφράζοντας την άρνησή τους να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οι βουλευτές του Βαρεμένος, Μπαλάφας, αλάς και , έστειλαν στην Πρόεδρο της Βουλής επιστολή στην οποία ανέφεραν:

“Κυρία Πρόεδρε, η απόφασή σας να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια πρωτοβουλία, που δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί. Με βάση αυτά, σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας”.

Σχολιάζοντας τόσο το περιεχόμενο της επιστολής, όσο και γενικότερα τις αρνήσεις των κομμάτων (, Δ, , ΟΚ, ΚΚΕ) να συμμετέχουν στη συνεδρίαση, η κα Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να παραλύσει η κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία”.

Κατά τα λοιπά, με την ίδια ευκαιρία, η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε εκ νέου επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση και στα Μέσα Ενημέρωσης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση