Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Την Κυριακή η Διάσκεψη των Προέδρων
Την Κυριακή η Διάσκεψη των Προέδρων

Την Κυριακή η Διάσκεψη των Προέδρων

Σε αναβολή της Διάσκεψης των Προέδρων, για αύριο Κυριακή αργά το απόγευμα, εξαναγκάστηκε να προχωρήσει η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η προγραμματισθείσα για σήμερα συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της άρνησης όλων των κομμάτων, πλην του νεοσυσταθέντος από τον κ. Π.Λαφαζάνη, να συμμετέχουν.

Οπως ειπώθηκε, για να θεωρηθεί ότι θα υπάρξει απαρτία στην αυριανή συνεδρίαση, θα πρέπει να είναι παρόντα οκτώ από τα 22 μέλη του Οργάνου (το 1/3 των μελών). Δεδομένου ότι έξι είναι τα μέλη που πρόσκεινται στο κόμμα Λαφαζάνη, χρειάζεται αύριο να προσέλθει και ο εκπρόσωπος της “Χρυσής Αυγής”.

Στην αποψινή συνεδρίαση, πάντως, η ΧΑ απουσίαζε. Προσήλθαν, πέραν της κας Κωνσταντοπούλου, οι Στρατούλης, Χαραλαμπίδου, Σαμοΐλης, Ζερδελής και Αμανατίδου. Εκτιμάται ότι ο έκτος του ιδίου κόμματος κ. Κριτσωτάκης θα προσέλθει αύριο.

Νωρίτερα, εκφράζοντας την άρνησή τους να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαρεμένος, Μπαλάφας, Τσουκαλάς και Φίλης, έστειλαν στην Πρόεδρο της Βουλής επιστολή στην οποία ανέφεραν:

“Κυρία Πρόεδρε, η απόφασή σας να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια πρωτοβουλία, που δεν εξυπηρετεί καμία λειτουργία του Κοινοβουλίου, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου, μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί. Με βάση αυτά, σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας”.

Σχολιάζοντας τόσο το περιεχόμενο της επιστολής, όσο και γενικότερα τις αρνήσεις των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) να συμμετέχουν στη συνεδρίαση, η κα Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να παραλύσει η κοινοβουλευτική και δημοκρατική λειτουργία”.

Κατά τα λοιπά, με την ίδια ευκαιρία, η Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε εκ νέου επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση και στα Μέσα Ενημέρωσης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα σχολεία της Μαγνησίας - https://t.co/OszVlh0mpC -

  • Κορωνοϊός: 416 νέα κρούσματα, τα 240 στην Αττική - https://t.co/oy2X1Ucfbi -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/LbP9pVMsBh -

"Αλιεύοντας" την είδηση