Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΥΓΕΙΑ / Την υγεία «εξετάζουν» οι θεσμοί
Την υγεία «εξετάζουν» οι θεσμοί

Την υγεία «εξετάζουν» οι θεσμοί

Να πάρει πίσω την πρόσφατη διάταξη που αφορά στην αντικατάσταση των διοικητών νοσοκομείων με πρόσωπα επιλογής υπουργού ζητούν οι από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της αποπολιτικοποίησης της διοίκησης. Το ζήτημα των διοικητών των νοσοκομείων είναι ένα από τα τρία σημεία-«αγκάθια» για την του υπουργείου Υγείας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι οποίοι έχουν ζητήσει επιπλέον την επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και την επαναφορά στη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας χωρίς εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, οι ζήτησαν από το υπουργείο να αναστείλει πρόσφατη διάταξη που όριζε ότι ο μπορεί να παύσει αζημίως τους διοικητές που υπηρετούν σήμερα και να τους αντικαταστήσει με πρόσωπα δικής του επιλογής. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας ανέφερε χθες στην «Κ» ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, προς το , θα αντικατασταθούν μόνο διοικητές που έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Επιπλέον, η πλευρά των δανειστών ζήτησε την επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων, την του οποίου είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας. Πάντως από το υπουργείο υποστηρίζουν ότι οι δανειστές δεν επιμένουν στο συγκεκριμένο μέτρο, αρκεί να βρεθούν ισοδύναμά του. Σημειώνεται ότι τα από το εισιτήριο των 5 ευρώ υπολογίζονταν σε 19 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία «έμπαιναν» κατευθείαν στα ταμεία των νοσοκομείων, προκειμένου να καλύψουν τρέχουσες και επείγουσες ανάγκες.

Επιφυλάξεις διατηρεί η του υπουργείου Υγείας για την απαίτηση των δανειστών η συνταγογράφηση των φαρμάκων να επανέρθει στο προηγούμενο καθεστώς, όταν οι γιατροί έγραφαν μόνο τη δραστική ουσία χωρίς καμία στην εμπορική ονομασία των φαρμάκων. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει ζητήσει να του υποβληθεί γραπτώς το σχετικό αίτημα από την πλευρά των δανειστών, το οποίο, όπως αναφέρει, αντιβαίνει σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το υπουργείο, άλλωστε, θεωρεί ως αποτυχημένο το μοντέλο που προτείνουν οι θεσμοί για τη διείσδυση των γενόσημων στην ελληνική , υποστηρίζοντας ότι επί πέντε χρόνια δεν έχει αποφέρει καρπούς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

"Αλιεύοντας" την είδηση