Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Την 1η Απριλίου η παράδοση των έργων
Την 1η Απριλίου η παράδοση των έργων

Την 1η Απριλίου η παράδοση των έργων

Με ορίζοντα την 1η Απριλίου κινούνται εργολάβοι και κρατικός μηχανισμός στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Το ερώτημα είναι αν οι οδικοί άξονες θα παραδοθούν στην κυκλοφορία ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και θα εγκαινιαστούν σταδιακά στη συνέχεια, ή θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την τέλεση των επισήμων εγκαινίων μέσα στον Απρίλιο. Σε Ιονία Οδό και Ε65, πάντως, τα που θα παραδοθούν τον Απρίλιο είναι μικρότερα από αυτά που αναμενόταν.

Ενα δεκαήμερο έχει απομείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου, την στην οποία συμφωνήθηκε (και ακριβοπληρώθηκε από το Δημόσιο) η παράδοση των έργων. Η εξήγηση για την ανελαστικότητα της ημερομηνίας είναι γνωστή: Στις 31 Μαρτίου υποβάλλονται οι τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο 2007-2013 έργων, επομένως οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι «λειτουργικοί» (δηλαδή σε κυκλοφορία) την επόμενη μέρα.
Σε επικοινωνιακό επίπεδο η κατάσταση έχει περιπλακεί. Το επιθυμεί τη σταδιακή απόδοση των δρόμων στην κυκλοφορία, προκειμένου να δοθεί η δέουσα δημοσιότητα. Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε ότι «από τις αρχές Απριλίου και κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια παράδοση. Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι οι σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Δεύτερη παραδίδεται η Κορίνθου-Πατρών πριν από το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν ο Ε65 και η Ιονία Οδός».
Το ερώτημα, βέβαια, δεν είναι πότε θα γίνουν οι τελετές εγκαινίων, αλλά πότε θα δοθούν όσα τμήματα είναι έτοιμα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», παραχωρησιούχοι και κρατικός μηχανισμός παραμένουν σταθεροί στην παράδοσης της 31ης Μαρτίου, με την εξαίρεση ίσως της Ιονίας Οδού. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, ως συνήθως, τελευταία στιγμή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση