Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Την 1η Απριλίου η παράδοση των έργων
Την 1η Απριλίου η παράδοση των έργων

Την 1η Απριλίου η παράδοση των έργων

Με ορίζοντα την 1η Απριλίου κινούνται εργολάβοι και κρατικός μηχανισμός στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Το ερώτημα είναι αν οι οδικοί άξονες θα παραδοθούν στην κυκλοφορία ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και θα εγκαινιαστούν σταδιακά στη συνέχεια, ή θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την τέλεση των επισήμων εγκαινίων μέσα στον Απρίλιο. Σε Ιονία Οδό και Ε65, πάντως, τα που θα παραδοθούν τον Απρίλιο είναι μικρότερα από αυτά που αναμενόταν.

Ενα δεκαήμερο έχει απομείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου, την ημερομηνία στην οποία συμφωνήθηκε (και ακριβοπληρώθηκε από το Δημόσιο) η των έργων. Η εξήγηση για την ανελαστικότητα της ημερομηνίας είναι γνωστή: Στις 31 Μαρτίου υποβάλλονται οι τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο 2007-2013 έργων, επομένως οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι «λειτουργικοί» (δηλαδή σε κυκλοφορία) την επόμενη μέρα.
Σε επικοινωνιακό επίπεδο η κατάσταση έχει περιπλακεί. Το υπουργείο Υποδομών επιθυμεί τη σταδιακή απόδοση των δρόμων στην κυκλοφορία, προκειμένου να δοθεί η δέουσα . Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Υποδομών, , ανέφερε ότι «από τις αρχές Απριλίου και κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια . Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι οι των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Δεύτερη παραδίδεται η Κορίνθου-Πατρών πριν από το , ενώ θα ακολουθήσουν ο Ε65 και η Ιονία Οδός».
Το ερώτημα, βέβαια, δεν είναι πότε θα γίνουν οι τελετές εγκαινίων, αλλά πότε θα δοθούν όσα είναι έτοιμα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», παραχωρησιούχοι και κρατικός μηχανισμός παραμένουν σταθεροί στην ημερομηνία παράδοσης της 31ης Μαρτίου, με την εξαίρεση ίσως της Ιονίας Οδού. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, ως συνήθως, τελευταία στιγμή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση